Sabancı'dan ABD'li şirkete yatırım

Sabancı Holding, girişim sermayesi fonu Sabancı Ventures aracılığıyla ABD merkezli Fernhay Solutions şirketine yatırım yaptı.

Sabancı Topluluğu'nun şirketlerinden Temsa ile üretim ortaklığına sahip Fernhay Solutions, mikromobilite ve "son kilometre teslimat" çözümleri üzerine faaliyet gösteren bir firma olarak öne çıkıyor. Şirketin elektrikli kargo araçları, şehir merkezlerindeki trafik sıkışıklığı, emisyon sorunları ve güvenlik zorluklarına etkili çözümler sunuyor. Fernhay'ın, UPS ile birlikte geliştirdiği e-Cargo bisikleti ve eWalker'ı, üç kıtada, dokuz ülkede ve 20 şehirde aktif olarak kullanılıyor.

Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün, sanayi sektöründeki dönüşümde ileri malzeme ve mobilitenin öncelikli odak alanları haline geldiğini belirtti. Eyigün, Sabancı şirketlerinin bu dönüşüme uyum sağlama adına attığı önemli adımlara değinerek, Brisa'nın Arvento satın alımıyla lastik odaklı mobilite şirketine dönüştüğünü, Temsa'nın ise sıfır emisyonlu araçlardaki yetkinliğini artırırken aynı zamanda akıllı mobilite alanında önemli adımlar attığını vurguladı. Sabancı Ventures aracılığıyla gerçekleştirilen Fernhay Solutions yatırımının, mobilite alanındaki bu dönüşüm yolculuğunda önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Fernhay Solutions Başkanı Bill Wachtel ise stratejik işbirliklerini sürdürmenin, iki şirketi daha da yakınlaştırarak Fernhay Solutions'ın Türkiye pazarına girişini hızlandıracağını ifade etti.

Etiketler Yatırım
Yorumlar
Kalan Karakter 800