Sabancı Vakfı deprem bölgesinde ilk okulunu açtı: İki okul daha geliyor

Sabancı Vakfı, “Hatay’a 3 Ayda 3 Okul” projesi kapsamında Reyhanlı’da ilk okulunu açtı. Vakıf, proje kapsamında iki okulun daha açılışını yakın zamanda gerçekleştirecek.

Güncelleme:

Depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren bölgedeki destek çalışmalarını sürdüren Sabancı Vakfı, “Hatay’a 3 Ayda 3 Okul” projesi kapsamında Reyhanlı ilçesinde Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin inşaatını tamamladı.

 Depremin ilk anından itibaren imkânlarını seferber eden Sabancı Vakfı, depremden en ağır hasarı alan illerden en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay’da birinci okulun açılışını gerçekleştirdi.

Diğer okullar ne zaman açılacak?

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde eğitim verecek Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak. Vakıf ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte başlattığı eğitim seferberliği kapsamında çocukların ve öğretmenlerin okul ortamında buluşması, eğitimin kaldığı yerden devam etmesi için 19 Mayıs ve 21 Haziran tarihlerinde Hatay’ın Arsuz ve Dörtyol ilçelerinde ilk ve orta kademeli iki okulun daha açılışını gerçekleştirecek.

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800