Rusya'dan Türkiye açıklaması: 'Ödeme krizi yok'

ABD'nin yaptırımlarından kaynaklı zorluklar, Türkiye ve Rusya arasındaki ödemelerde bir süredir gündemdeydi. Bu durumun ardından dikkatler, turizm sektörüne çevrildi. Ancak yaz sezonu için yapılan rezervasyon ödemelerinde herhangi bir sorun yaşanmadığı açıklandı.

Güncelleme:

Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret ödemelerinde uzun bir süredir devam eden "ABD yaptırımları" kaynaklı zorluklar, gözleri turizm sektörüne çevirmişti. Ancak yaz sezonu için yapılan rezervasyon ödemelerinde herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtildi.

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, ABD yaptırımları nedeniyle Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret ödemelerinde yaşanan sorunların turizm sektörünü nasıl etkileyeceği konusundaki merakı giderdi. Ekonomi gazetesine göre, Lomidze, önceki yıllarda zaman zaman ortaya çıkan ödeme sorunlarının sistemik sorunlar olmadığını ve şu anda turizm pazarına ciddi bir etkisinin olmadığını ifade etti.

ATOR Başkanı, konuyla ilgili olarak üyelerinin Türk ortaklarıyla normal şekilde çalışmaya devam ettiğini ve yaz aylarına yönelik talepte herhangi bir azalma görmeyi beklemediklerini belirtti.

Etiketler Türkiye Rusya
Yorumlar
Kalan Karakter 800