Ronaldo'ya bir milyar dolarlık tazminat davası

Dünya çapında ünlü Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, kripto para borsası Binance'in reklamı nedeniyle mahkemeye verilebilir. Talep edilen tazminat miktarı tam bir milyar dolar.

BBC'de yer alan habere göre; Cristiano Ronaldo, kripto para birimlerine yatırım yapmaya teşvik ettiği iddiasıyla zarara uğradıklarını savunan bazı kişilere karşı ABD'nin Florida eyaleti Bölge Mahkemesi'nde toplu bir dava açıldı. Davacılara göre, Ronaldo'nun Binance ile ilgili paylaşımı sonrasında kripto borsası internet aramalarında öne çıktı ve bu da insanları yanılttı.

ABD Bölge Mahkemesi'ne başvuran davacılar, toplamda bir milyar dolar tazminat talep ettiler. Ronaldo, Binance ile ortaklığını sosyal medya üzerinden duyurduğu bir videoda, “NFT oyununu değiştireceğiz ve futbolu bir sonraki seviyeye taşıyacağız” ifadelerini kullanmıştı. Ronaldo'nun adına çıkarılan CR7 serisindeki en ucuz NFT, başlangıçta 77 dolardan satışa sunulmuştu. Ancak bir yıl içinde bu NFT'lerin değeri 1 dolara kadar düşmüştü. Binance ise kayıtsız menkul kıymetlerin satışı nedeniyle 4 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

Etiketler Tazminat ronaldo
Yorumlar
Kalan Karakter 800