Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türk-Arap Ticaret Odası yönetim kurulu toplantısına katıldı

Türk - Arap Ticaret Odası yönetim kurulu toplantısına katılan Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Arap ülkeleri arasında iktisadi, ticari ilişkilerin geliştirilmesinin ve işbirliği fırsatlarının değerlendirildiğini açıkladı.

Güncelleme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklığıoğlu, Türk - Arap Ticaret Odası yönetim kurulu toplantısına katıldı. Kahire'de gerçekleşen etkinlikte Türkiye ile Arap Birliği ülkeleri arasında gerçekleşebilecek işbirliğinin önemi vurgulandı.

Söz konusu toplantıda ticari ilişkilerinin geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Hisarcıklıoğlu, kendi X hesabında "Türk - Arap Ticaret Odası yönetim kurulu toplantısı için Kahire’deyiz. Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ahmed Al Wakil’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye ile 23 Arap Birliği ülkeleri arasında iktisadi, ticari ilişkilerinin geliştirilmesi, işbirliği fırsatlarını da değerlendirdik. Türkiye ile Arap Birliği ülkeleri arasında gerçekleşebilecek işbirliğine verdiğimiz önemi vurguladık. Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh, Arap Odalar Birliği Başkanı Samer Abdullah Nass ve Arap Odalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Khaled Hanafy toplantıya katılarak iş insanları ile güncel, bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundular" ifadelerine yer verdi.

Ankara Gazi Üniversitesi İktisat ve İşletme Bölümü’nü bitiren Rıfat Hisarcıklıoğlu, günümüzde yapı malzemeleri, inşaat, ihracat-ithalat, yatırımlar, arazi ıslahı, gıda ve otomotiv sektörü gibi alanlarda faaliyet gösteren Eskihisar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. 1992 yılında Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliğine seçilen Hisarcıklıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’da bir yıl süren Başkan Yardımcılığı görevinin ardından, 2001 yılında yapılan seçimlerde Başkan olarak göreve gelmiş ve 2002, 2005, 2009, 2013, 2018 ve 2023 yıllarında yeniden TOBB Başkanı seçilmiştir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800