Prof. DR. Övgün Ahmet Ercan'dan sarsıcı açıklama, hangi il deprem bekliyor?

Türkiye'nin güzide şehirlerinden Burdur'da yaşayanlar için endişe verici bir haber geldi. Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Burdur'u etkileyebilecek bir deprem riskine dikkat çekti.

Güncelleme:

Depremlerin ani ve beklenmedik olabileceğini hatırlatan Ercan, bölge halkının deprem bilincinin yüksek olması gerektiğini vurguladı. Afet durumlarında alınacak önlemlerin hayati önem taşıdığını belirten Ercan, Burdur'da yaşayanları deprem riskine karşı tetikte olmaları konusunda uyardı.

Burdur'da kırıklardan kaçacak yer kalmadı!

Deprem uzmanları, ülkemizin farklı bölgelerinde deprem risklerine dikkat çekmeye devam ediyor. Uzmanlardan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Ercan, Burdur'da yaşanan potansiyel deprem riskine vurgu yaparak, kritik bir uyarıda bulundu. Prof. Dr. Ercan'ın aktardığına göre, Burdur'da artık kırıklardan kaçacak yer kalmamış durumda. Bu ifade, bölgede olası bir depremin yıkıcı etkilerine işaret ediyor. Ercan'ın uyarısıyla birlikte, Burdur'da yaşayanların deprem hazırlıklarını bir kez daha gözden geçirmesi gerektiği açıkça ortaya çıkıyor.

Depremlerin öngörülemez doğası göz önünde bulundurulduğunda, toplumun bu tür uyarıları dikkate alması ve gerekli önlemleri alması hayati önem taşıyor.

Burdur'da deprem tehlikesi dikkat çekiyor!

Burdur'da yaşanan son depremlerle ilgili olarak Prof. Dr. Ercan'ın uyarıları dikkat çekici hale getiriyor. Burdur'un çeşitli bölgelerindeki yapıların deprem güvenliği hakkında önemli tespitlerde bulunuyor. Özellikle kentin Ulucami civarındaki kesiminin daha güvenli olduğunu belirtirken, gevşek dere birimleri üzerine oturan kesimlerde yüksek yapıların inşa edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Kentin güneye doğru genişlemesi ve her depremde gölün biraz daha çökmesi gibi çevresel faktörlerin de dikkate alınması gerektiğini ifade ediyor. Gölü besleyen derelere yapılan büvetlerin gölü kurutabileceğine dikkat çekerken, doğal yaşamın korunması gerektiğini vurguluyor.

Prof. Dr. Ercan, Burdur'un olası deprem risklerine de değiniyor. Kentin eski fosil dalma batma kuşağı içinde bulunduğunu belirterek, güneydeki kırıkların gerilim biriktirme hızının kuzeyden daha hızlı olduğunu dile getiriyor. Durumun gölün güneyini depremlere daha açık hale getirdiğini vurguluyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800