Prof. Dr. Naci Görür uyardı: “Marmara depremi…”

Prof. Dr. Naci Görür, önceki gün meydana gelen 4.1 depremin ardından yeni açıklamalarda bulundu. Özellikle depreme ilişkin yaptığı değerlendirmede Kuzey Anadolu Fay Hattına dikkat çekti.

Güncelleme:

Prof. Dr. Naci Görür, önceki gün meydana gelen 4.1 depremin ardından yeni açıklamalarda bulundu. Özellikle depreme ilişkin yaptığı değerlendirmede Kuzey Anadolu Fay Hattına dikkat çekti. 4.1 şiddetindeki depremin bu hatta meydana gelmediğini belirten Naci Görür, bunun Marmara Depremini tetiklemeyeceğinin altını çizdi. Özellikle spekülasyonlar konusunda da uyardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) tarafından yapılan duyuruda, Marmara Denizinde önceki gün 4.1 şiddetinde bir deprem kaydedildi. Depremin şiddetinden dolayı pek çok ilde hissedilmesi ise acaba Marmara Depremini tetikler mi sorusunu da beraberinde getirdi. Konu hakkında açıklama yapan uzman isim Naci Görür ise depremin Kuzey Anadolu Fay Hattında gerçekleşmediğinin altını çizdi.

Balıkesir’in 3,1 km açıklarında şiddetli deprem

Balıkesir’in 3,1 km açıklarında gerçekleşen deprem ise yüzeye oldukça yakın. 4,3 km derinlikte meydana gelen depremin şiddetini ise Kandilli Rasathanesi 4,5 olarak açıkladı. Deprem beklenen Kuzey Anadolu Fay Hattında olmadı. Görür’ün açıklamalarına göre ise deprem Güney Anadolu Fay Hattı üzerinde gerçekleşti. Bu da İstanbul’da olması beklenen depremle herhangi bir ilgisinin olmadığı anlamına geliyor.

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800