Pirinç fiyatları artıyor. 15 günde yüzde 20 zam geldi

Son 15 gündür pirinç fiyatlarında gözle görülür bir yükseliş yaşanıyor. Özellikle Baldo çeşidi pirincin fabrikadan çıkış fiyatı, ortalama 41 liradan 50 liraya çıktı.

Mehmet Hanifi Gülel'in Dünya gazetesindeki habere göre, sektör temsilcileri fiyat artışlarının henüz raflara yansımadığını, ancak yılbaşından sonra tüketicilere yansımasının beklendiğini ifade ediyor. 

Pirinç fiyatlarındaki bu artışın nedeni, ülke genelinde kaliteli yerli ürünün az olması. Özellikle iri taneli Baldo pirincin üretiminin kısıtlı olması ve dünya genelinde pahalı bir ürün olması, fiyatların yükselmesine sebep oluyor. Son 15 günde Baldo pirincin fiyatında %20'lik bir artış yaşandı. 

Pirinç fiyatları ne kadar? 

Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı bilgilere göre, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çeltik kilogram alış fiyatı Baldo için 24 TL, Osmancık için 20 TL ve luna çeşidi için 18 TL olarak belirlendi. Ancak piyasada özellikle Baldo çeşidinde çeltik alım fiyatlarının 33 liralara kadar çıktığı görülüyor. Bu durum, pirinç fiyatlarındaki genel artışın piyasaya yansımasının devam edebileceğini gösteriyor. 
 
 
 

Etiketler Zam pirinç
Yorumlar
Kalan Karakter 800