Petrol fiyatları arz endişeleriyle yükselişte

Geçtiğimiz hafta, petrol fiyatları son 4 ayın en düşük seviyelerine gerileyerek, arz endişelerinin tekrar ön plana çıkmasıyla yukarı yönlü bir hareket gösterdi. Cuma günü, Brent petrol varil fiyatı 80,81 dolara kadar çıkarak günü 80,61 dolar seviyesinde tamamladı. İşte detaylar...

Brent petrol varil fiyatı bugün kapanışa göre yüzde 0,96 artışla 81,38 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda, Batı Teksas türü (WTI) ham petrol varili 76,82 dolardan alıcı buldu.

Geçen hafta, petrol fiyatları, arz endişelerinin tekrar gündeme gelmesiyle son 4 ayın en düşük seviyelerini gördü. Suudi Arabistan ve Rusya'nın liderlik ettiği OPEC+ grubu, 26 Kasım'da Viyana'da bir araya gelerek piyasa koşullarını değerlendirecek ve üretim politikasını gözden geçirecek. Grubun toplantısında, fiyatları istenilen seviyede tutmak için ek bir üretim kesintisi olabileceği yönündeki haberler, piyasalarda arz endişelerine neden oluyor. Uzmanlara göre, toplantının odak noktası Suudi Arabistan'ın 1 milyon varillik gönüllü üretim kesintisi olacak.

Küresel petrol talebi endişeleri fiyat artışlarını sınırlıyor

Küresel petrol talebi endişeleri, geçen hafta büyük ekonomilerden gelen zayıf ekonomik veriler nedeniyle piyasalarda hakimiyetini sürdürüyor ve fiyat artışlarını sınırlıyor. Diğer taraftan, Filistin-İsrail çatışmasına dair gelişmeler de piyasaların dikkat odağında kalmaya devam ediyor.

Brent petrolde teknik olarak, 81,56 ile 82,40 dolar aralığının direnç, 80,72 ile 79,88 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.
 

Etiketler petrol
Yorumlar
Kalan Karakter 800