Özgür Demirtaş'tan Suudi Arabistan Prensi'ne tebrik

Özgür Demirtaş, kendi X hesabından Suudi Arabistan Prensi Salman hakkında tebrik mesajı paylaştı.

   Dünya gündemini yakından takip eden Özgür Demirtaş, kendi X hesabından paylaştığı mesajla gündeme geldi. Suudi Arabistan'daki gelişmelere dikkat çeken Demirtaş, Prens Selman'ı tebrik etti.

   Yenilikleri laiklikle bağdaştıran Özgür Demirtaş, "Suudi Arabistan Prensi Salman'ı DEVRİMCİ fikirlerinden ötürü kutlarım. Suudi Arabistan Laik bir sisteme geçerse inanılmaz gelişir ve yol alır. Zaten o geçiş aşamasında şu anda. Bu inanılmaz gelişmenin bazılarına DERS olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

   Boğaziçi Üniversitesi Elektirik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 1998 yılında mezun olan Özgür Demirtaş, Boston College'da finans alanında doktorasını yaptı. Baruch College'da 2003 yılında yardımcı doçent olarak çalışmaya başlayan Demirtaş, 2 sene sonra tüm ana bilim dalları ve fakülteler arasında en iyi öğretim üyesi seçilerek Üstün Öğretim Madalyası kazandı. ABD, İngiltere, Kanada ve İskoçya'da 2010'da 10 milyonu aşkın öğrenci arasında yapılan değerlendirme sonucunda 1 milyon profesör arasında ilk 20'de yer aldı. 2012 yılında ABD'deki işinden ayrılan Özgür Demirtaş, Sabancı Üniversitesi'nde Finans Kürsüsü Başkanı olarak görev yapmaya başladı. Demirtaş, birçok büyük şirket ve holding için danışmanlık yapmayı sürdürmektedir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800