Özel sektör çalışanlarına %71 oranında zam müjdesi geldi! Kimler alacak?

Yeni yıla girerken zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Pek çok konuda zam yapılırken en çok insanlar maaşlarına yapılacak olan zammı merak ediyor.

Güncelleme:

Yeni yıla girerken zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Pek çok konuda zam yapılırken en çok insanlar maaşlarına yapılacak olan zammı merak ediyor. Üreticiden tüketiciye kadar her bir kalemde farklı zamlar konuşulurken bizler de sizin için maaş zamlarını haber yapıyoruz. İşte detaylar…

Asgari ücrete gelecek olan zamlarla birlikte memur maaşlarından emekli maaşlarına kadar pek çok kalemde zam yapılacak. Bu kademelerde yapılan zamlara elbette özel sektörde zam yapacak. Ancak bu zammın ne kadar yapılacağı merak konusu oldu. Emekliye refah payı hariç %37 zam yapılırken memurlarında %49.96 oranında en az zam alması bekleniyor. Peki, özel sektör çalışanları ne kadar zam alacak?

Özel sektör çalışanlarına %71 zam geliyor

Asgari ücrette 2024 yılında bir kere zam yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da açıklanan bu zam ile birlikte 2024 yılında artık eskisi gibi tek bir kalemde zam yapılacak. Özel sektörde ise ortalama olarak %50 zam yapılması gündeme geliyor. Ancak bu durum sigorta sektöründe çalışanlar için %71’i bulabilir. Çünkü bazı özel sektörlerde zam oranının %70’i geçmesi bekleniyor. Bunun sigorta sektöründe daha da artabileceği ifade ediliyor.

Etiketler Maaş Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800