Organik tarım yapanlara müjde! 2.1 milyar TL destek açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, organik olarak tarım yapan çiftçilere müjdeli haberi paylaştı. Buna göre bugüne kadar toplamda 2.1 milyar TL değerinde sağlanan desteğin artarak devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı, organik olarak tarım yapan çiftçilere müjdeli haberi paylaştı. Buna göre bugüne kadar toplamda 2.1 milyar TL değerinde sağlanan desteğin artarak devam edeceği bilgisi paylaşıldı. Desteğin bu yıl içerisinde 841 bin TL’si organik arıcılık yapan kişilere dağıtıldı bile.

2023 yılında şu ana kadar organik tarım yapan kişilere 46,6 milyon TL destek yapıldı. Toplamda ise bu rakam 61 il Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından 85 farklı alt projeye aktarılmış durumda. 2022 yılında 310 bin hektar alanda gerçekleştirilen organik tarım üretiminde toplamda 1,6 milyon ton organik üretim yapıldı. 2023’ün verileri açıklanmadı ancak bu yıl daha fazla yapıldığı tahmin ediliyor.

Organik tarıma ilgi artıyor

Hükümetinde desteklediği organik tarım kapsamında her geçen gün ilgi daha fazla artıyor. Çiftçinin giderek organik tarıma yönelmesi ile başlayan süreçte 2008 yılında desteklerin başladığı ancak son yıllarda bu destek sayısının arttığı söyleniyor.

Bakanlık çalışmaları ile birlikte geçen sene 310 bin hektara çıkartılan organik tarım yapılan alan miktarı bu yıl daha da artacak. Üstelik yıl içerisinde yapılacak olan işlemlerde üretimin de artması planlanıyor. Böylece 2023 verilerinin 2022 yılından daha iyi gelmesi bekleniyor.

Etiketler Tarım
Yorumlar
Kalan Karakter 800