Ordu’da yetişiyor kilosu 35 bin liradan kapış kapış satılıyor!

Orduda 2 kuzen girişimci tarafından bin 500 rakımlı bir yaylada başlanan naneden yağ üretimi, hasat vermeye başladı.

Güncelleme:

Ordu'da 2 kuzen girişimci tarafından bin 500 rakımlı bir yaylada başlanan naneden yağ üretimi, hasat vermeye başladı. 400 kilo tıbbi naneden tam 1,2 litre yağ elde edildiğini söyleyen işletmeciler, yağın kilosunun 35 bin liradan alıcı bulduğunu sözlerine ekledi. Üstelik sektörde ise büyük bir açık var.

Ordu’da 2 kuzen girişimci tıbbi naneden yağ üretmeye başladı. Sektördeki açığı fark eden ve karşılarına Alman firmaları rakip olarak alan kuzenler, yaklaşık olarak 3 dönümlük arsa üzerine tıbbi nane üretmeye başladılar. Ordu’nun Karabüz ilçesinde 3 dönümlük arazide üretim gerçekleştiren işletmecilerin keyfi yerinde.

Tıbbi naneden yağ üretiyorlar

Akpınar ve Güzelordu kuzenler, 400 kilogram yaş naneden 1,2 litre yağ elde edildiğini söylüyorlar. İlaç sanayisinde bu ürüne büyük bir ihtiyacın olduğunu söyleyen kuzenler kanser hastalarından kemoterapi alanlar için ilacın iyi geldiğini söylüyorlar.

Kuru, yaş ve yağ olarak satışlarının gerçekleştiğini söyleyen işletmeciler, beyin hastalıkları, göğüs hastalıkları ve daha pek çok farklı hastalığa derman olduğunu söylediler. İlk olarak kendi rahatsızlıkları sonucunda bu ürünü keşfeden kuzenler, ilerleyen dönemde ise ticaretine başladıklarını ifade ettiler.

Etiketler çiftçi
Yorumlar
Kalan Karakter 800