Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı: Hangi modeller alınabilecek?

Öğrencilere vergisiz teknolojik cihaz satışı 1 Kasım itibariyla yürürlüğe girdi. Peki, öğrencilere verilen destek miktarı ne kadar olacak? Cihazlar nereden alınacak? Taksit yapılabilecek mi? İkinci el cihazlar satın alınabilecek mi? Hangi modeller alınabilecek? İşte tüm detaylar...

Güncelleme:

Öğrencilere vergisiz teknolojik cihaz satışı yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.

Öğrencilere verilen destek miktarı ne kadar olacak?

Nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan mobil cihazlar ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılacak. Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5 bin 500 TL olacak.

Cihazlar nereden alınacak?

Destekten faydalanabilecek öğrencilere birer şifre tanımlanacak. Bu şifrenin tanımlanmasına ilişkin yöntem Gençlik Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı arasında çalışılmaya devam edilirken, edinilen bilgiye göre şifreler Gençlik Bakanlığı'na ait "Gencizbiz" portalı üzerinden öğrencilere ulaştırılacak. Portala E-devlet şifresi ile giriş yapılabiliyor.

Taksit yapılabilecek mi?

Kredi kartıyla telefon satın alımlarında taksit sınırlaması uygulanıyor. Yani öğrenciler, nakit veya kredi kartıyla tek seferde telefonlarını satın almak zorunda kalacaklar. Bununla birlikte, Hepsiburada e-ticaret platformu, özel Hepsiburada Limiti ile öğrencilere cep telefonlarında 12 ay, bilgisayarlarda ise 9 ay taksit seçeneği sunarak öğrencilerin bütçelerine destek olacak tek platform haline geliyor.

İkinci el cihazlar satın alınabilecek mi?

İkinci el cihazlar destek kapsamı dışında tutulacak.

İşte satın alınabilecek cep telefonu modelleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'de üretim yapan 13 yerli ve yabancı markanın vergi desteğinden faydalandırılacağını açıkladı.

Samsung: A04, A13, A14, A23, A24, M13, M14, M23, M33

Xiaomı (Redmi): 12C, 10, 12, Note 12

General Mobile: GM 22 S, GM 22 Pro, GM 23, GM 23 SE, GM 24 Pro

Reeder: S23 pro max

Omix: X3, X5, X400, X600, X700

Casper (Via): Via M30, Via M30 Plus, Via X30 Plus, Via X30, Via M35, Via F30, F30 Plus.

Etiketler telefon Öğrenci
Yorumlar
Kalan Karakter 800