O meslek sahipleri tam 60 bin TL maaş alıyorlar! Ancak çalışan bulunamıyor!

Vatandaş Asgari Ücrete gelecek olan zammı konuşurken bazı meslek sahiplerinin Asgari Ücretin çok üzerinde maaş aldığı görüldü.

Güncelleme:

Vatandaş Asgari Ücrete gelecek olan zammı konuşurken bazı meslek sahiplerinin Asgari Ücretin çok üzerinde maaş aldığı görüldü. Özellikle bu mesleklerde çalışan bulmak ise çok zor. Türkiye’deki farklı mesleklerde farklı maaşlar düşünülünce bu tür mesleklerin son zamanlarda giderek arttığı görülüyor.

Ocak ayına az bir zaman kala ülkenin gündeminde Asgari Ücret ve memur, emekli maaşları bulunuyor. Yani yapılacak olan zamlar giderek daha sesli bir şekilde konuşulurken hükümetin gündemini de birinci sıradan meşgul ediyor. Son zamanlarda herkesin ortak konusu Asgari Ücret zammı oldu. Ancak bu zam haricinde o meslek grubundaki kişilerin maaşları tam 60 bin TL olması dolayısıyla dikkat çekiyor. Ancak çalışan kişi bulmak konusunda sıkıntı yaşanıyor.

Aylık 60 bin TL’ye çalışan bulamıyorlar

Depremlerden sonra Kahramanmaraş ve çevresinde hala imar faaliyetleri devam ediyor. Bölgede çok sayıda yatırım yapılırken bazı iş kollarında çalışan bulmak bir hayli güç oluyor. Bir yılda tam 389 bin konut inşa edilirken bu rakam 680 bin konutu da görecek. Ancak bu noktada işçi sıkıntısı yaşanıyor. Hatta işçilerin maaşları beyaz yakalıyı da geçmiş durumda. Artan iş olanaklarından dolayı bu durumun sadece bölgede değil aynı zamanda Türkiye’nin her bir noktasında yaşandığı söyleniyor.

Etiketler Asgari Ücret
Yorumlar
Kalan Karakter 800