Muayene istasyonları fiyat farkına dikkat çekti! Ödemeler geri alınabilecek!

Muayene istasyonları üzerindeki otomobillerin vize işlemi ücretini kredi kartıyla gerçekleştirildiği taktirde arada oluşan fiyat farkı dikkat çekti. Bu fiyat farkı ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Güncelleme:

Muayene istasyonları üzerinde kredi kartıyla ödeme yapıldığı taktirde bir fiyat farkı oluşuyordu. Toplam 128.18 TL’lik bir fiyat farkı işin araç kullanıcısı dava açtı. İşte o dava ile ilgili karar…

Konu yargıya taşındı

Otomotiv yedek parça satış yapmış olan Hüseyin Özdemir 28 Aralık 2023 tarihinde otomobiline vize işlemi yaptırmak için Seydişehir ilçesi üzerindeki araç muayene istasyonuna bir ziyaret gerçekleştirdi. Özdemir 1130.44 TL olan biz işlem ücretini kredi kartıyla gerçekleştirdi. Kredi kartı ile işlemin yapılması sebepli olarak 128.18 TL bir fark daha alındı. Ödeme bu şekilde gerçekleştirildi. Komisyon ücreti ile ilgili araç sahibi tüketici hakeme yeti ne başvuru yaptı.

Tüketici hakem heyetine başvuruldu

Konuyla ilgili araç şoförü durumu avukatıyla paylaştı. Alınan 128.18 TL fark adına tüketicinin korunması hakkında kanunun dördüncü maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca aykırı bir durumun olduğu dikkat çekti. Vatandaş bu durumu öğrenince konuyla ilgili ücretini iadesi adına 7 Şubat 2024 tarihinde Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yaptı.

Paylaşılan haber kapsamında Özdemir yaşadıklarını tek tek anlatıp konuyla ilgili detayları paylaştı.

Ek ücret için dava mahkemeye taşındı

Yılbaşından üç gün öncesinde Seydişehir ilçesinde muayene randevusu aldığını belirten vatandaş almış olduğu saat ve randevuda aracın muayeneye götürüldüğünü belirtti. İşlemlerin tamamlanmasının ardından sıra ödemeye geldiğinde kredi kartıyla ödeme yapıldığının fark edildiğinde gişe görevlisine ek bir ücret talep ettiği belirtildi. Araç kullanıcısı sorgulamadan ödemeyi yaptığını belirtti.

Araç sahibinin aracı muayeneden geçmedi. Avukata danışan ve alınan farkın yasalara uygun olmadığını öğrenen vatandaş hakkın yasal olarak alınması gerektiğine vurgu yaptı. Gereken işlemlerin avukat tarafından başlatılmış olduğunu ve amacını burada 128 TL tutarın değil bundan sonra vatandaşları mağdur olmaması olduğunu dile getirdi. Tüm vatandaşlara önce olmak vesilesi ile birlikte kişilerin bu durumu dikkate alması gerektiği belirtildi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800