Migros iki programdan da tam not alan tek gıda perakendecisi oldu

Migros, "Global İklim ve Su Liderleri" listesininin her ikisinden de tam not alan tek gıda perakendecisi oldu

Güncelleme:

Migros, dünyanın saygın çevresel raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında gerçekleştirilen İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında elde ettiği en yüksek not olan "A" ile Global A Listesi'ne dahil oldu. Türkiye genelinde sadece 5 şirketin her iki programdan da "A" notu alabildiği bir ortamda, Migros tek gıda perakendecisi olarak öne çıktı.

5 Türk şirketi var

Migros, CDP İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında her ikisinden de "A" puanı alarak Türkiye'de bu başarıyı elde eden tek gıda perakendecisi oldu. Bu sayede Migros, 5 kez İklim Liderleri ve 3 kez Su Liderleri arasında yer aldı. Global A Listesi'nde her iki programdan da "A" alan sadece 5 Türk şirketi bulunuyor.

Karbon ayak izini 1,5 derece senaryosuyla uyumlu şekilde, bilime dayalı hedefler doğrultusunda 2030 yılına kadar yüzde 42 azaltma taahhüdü yapan Migros, son üç yılda yüzde 12'nin üzerinde bir azaltma elde etti, bu başarıya rağmen büyümeye devam etti. 2050 yılına kadar karbon salımını net sıfıra indirmeyi hedefleyen Migros, yenilenebilir enerji yatırımları ve iş birliklerine ağırlık veriyor. Elektrik tüketiminin 1/3'ünü GES yatırımlarıyla karşılamayı planlıyor.

Karbon ayak izini azaltma amacı

Migros, karbon salımını yüzde 90 azaltan ve patentini elinde bulundurduğu sulu soğutma sistemini yaygınlaştırma çabalarının yanı sıra düşük karbon salımı etkili soğutucu gaz denemelerine devam ediyor. Ayrıca, dolaylı etki ile olsa da tedarikçileriyle iş birliği yaparak satıştaki ürünlerin karbon ayak izini azaltmayı amaçlıyor.

Migros, kendi operasyonlarında su kullanımını 2030'a kadar yüzde 10 azaltma hedefine sahip olup, su ihtiyacına yönelik doğru ürün üretimini ve verimli sulama tekniklerini desteklemek amacıyla çiftçilere farkındalık sağlamaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu çabalar sadece mağazalarda değil, aynı zamanda alım bölgelerinde de gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin tek gıda perakendecisi olarak, Migros entegre faaliyet raporuyla bu başarılarına daha da vurgu yapıyor.

Etiketler Migros
Yorumlar
Kalan Karakter 800