Meteorolojiden Kar Uyarısı! O iller dikkat!

Türkiye’de kış iyiden iyiye kendisini hissettirdi. Buna göre meteorolojide bir bir uyarmaya devam ediyor.

Güncelleme:

Türkiye’de kış iyiden iyiye kendisini hissettirdi. Buna göre meteorolojide bir bir uyarmaya devam ediyor. Kar uyarısı ile birlikte özellikle bölgenin pek çok ilinde karşımıza yağmur çıkıyor. Özellikle güney, güneydoğu ve doğu bölgelerinde şiddetli kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

Ülkemizde sağanak yağmurların ardından düşen hava sıcaklıkları sonrasında kar yağışı da artık gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta yurdun pek çok bölgesine düşen karın şiddeti artık artmaya devam edecek. Özellikle Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ gibi iller yoğun kar yağışı altında kalacak. Meteorolojide bölgedeki vatandaşları sık sık uyarmaya devam ediyor.

Meteoroloji kar uyarısı verdi! Doğu bölgeleri dikkat!

Van, Erzurum ve Erzincan gibi illerde de görülmesi beklenen kar yağışlarını vatandaşlar büyük bir sevinçle karşılayacak. Çiftçinin yüzünü güldüren yağışların nihayet geliyor olması da başka bir sebep olarak karşımıza çıkıyor. Buradaki en büyük faktör ise muhakkak ki kar yağışlarına karşı dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle araç sahiplerinin kaygan yollara karşı tedbir almaları ve kış lastiklerini taktırmaları gerekiyor. Yurdun doğunda başlayacak olan kar yağışının yavaş yavaş haftaya tüm bölgelere ulaşması da bekleniyor.

Etiketler meteoroloji
Yorumlar
Kalan Karakter 800