Meteoroloji'den iki il için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporunu paylaştı. İki il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Peki bugün hava nasıl olacak? Hangi bölgelerde yağış bekleniyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 26 Şubat'a dair güncel hava durumu raporunu paylaştı. Antalya ve Muğla illeri için MGM, sarı kodlu uyarılarda bulundu. En son yapılan değerlendirmelere göre; Güney Ege kıyıları (Burdur hariç), Batı Akdeniz, Mersin, Karaman, Niğde ve Aksaray çevresinde sağanak yağışların ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi.

Muğla'nın kıyı bölgeleri ile Antalya il merkezi ve batı kıyılarında yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsü bulunan bölgelerde çığ riski bulunuyor. Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis olasılığı da bulunuyor.

Ani su baskınlarına dikkat!

Muğla'nın kıyı kesimleri ile Antalya il merkezi ve batı kıyılarında şiddetli yağış beklendiğinden dolayı ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. Aynı şekilde, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800