Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı! Kuvvetli sağanak ve kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde toplam 31 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı. İşte yağış beklenen bölgeler...

26 Ocak tarihinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde toplam 31 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, ülkenin genelinde hava durumu çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde yağış bekleniyor.

Bu yağışlar kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Özellikle Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyı, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Dersim'in ve Malatya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. 

Buzlanma ve don olaylarına dikkat!

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sisin yanı sıra buzlanma ve don olaylarına da dikkat çekilen raporda, hava sıcaklığının güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde ise güney ve güneydoğu yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği belirtilirken, yapılan uyarılarda Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyı, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Dersim'in ve Malatya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan iller ise Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Dersim, Urfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.

Yorumlar
Kalan Karakter 800