Meteoroloji'den 13 il için uyarı! Sağanak ve kar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Ocak tarihindeki hava durumu raporunu paylaştı. Sarı kodla uyarı yapılan 13 il için, yağışların genellikle kıyı kesimler ile güneydoğu bölgelerinde yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji raporuna göre, hava sıcaklıkları açısından, güneydoğu kesimlerde belirgin bir değişiklik olmayacağı öngörülürken, diğer bölgelerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalma bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde hava çok bulutlu olacak ve Marmara'nın kuzeybatısı hariç genel olarak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile güneydoğu bölgelerinde yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde görülecek yağışların, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevresinde kuvvetli olması bekleniyor.

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi öngörülüyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800