Merkez Bankası'ndan tarihi döviz alımı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) analitik bilanço verileri üzerinden yapılan öncül tahmine göre, Merkez Bankası'nın geçen hafta salı günü 4 milyar dolar, haftanın tamamında ise 11 milyar dolar ile tarihi bir döviz alımı yaptığını gösteriyor.

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) analitik bilanço verilerine dayanarak yapılan öncü tahminlere göre, Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta Salı günü tarihi bir döviz alımı gerçekleştirildi ve  4 milyar dolarlık bir işlem yapıldı. Haftanın tamamında ise bu rakam 11 milyar dolara ulaştı.

Bankacıların hesaplarına göre, TCMB'nin swap işlemleri hariç net rezervi geçen hafta 9.8 milyar dolar arttı. Net rezerv artışı ise 7 milyar dolar olarak hesaplandı. Böylelikle, swap işlemleri hariç net rezervdeki iyileşme son 5 haftada 27 milyar dolara yaklaştı.

Merkez Bankası'nın, TL likidite koşullarını bozmadan döviz rezervi biriktirmek amacıyla attığı adımlar, net uluslararası rezervlerine etkisini sınırlamaya devam ediyor.

İşlemciler, son dönemde yabancı ilgisinin hızla arttığına işaret ederek, bu sürecin sınıra dayanan Londra swap kısıtlamalarının zaman içinde hafifletilmesi kararını gündeme getirebileceğini belirtiyor. Ayrıca, işlemciler, yabancı ilgisinin özellikle swap piyasasında belirginleştiğini ve TL cinsi tahvil piyasasında da ilginin giderek arttığına dikkat çekiyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800