Merakla beklenen kasım ayı enflasyon verileri bugün açıklanıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haftanın önemli gündem maddelerinden biri olan kasım ayı enflasyon verilerini saat 10.00'da açıklamaya hazırlanıyor.

Güncelleme:

Kasım ayında Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) özellikle gıda ve hizmet fiyatlarındaki artış ile doğalgaz kullanımındaki yükselişin etkisiyle artması bekleniyor.

AA Finans'ın 15 ekonomistle yaptığı beklenti anketine göre, kasım ayında TÜFE'nin yüzde 3,68 artması öngörülüyor. Ankete katılan ekonomistlerin en düşük beklentisi yüzde 3, en yüksek beklentisi ise yüzde 4,60 aralığında yer alıyor. Bu beklentilere göre, ekonomistlerin ortalamasına göre bir önceki ay yüzde 61,36 olan yıllık enflasyonun yüzde 62,61'e çıkması hesaplanıyor.

Reuters'ın 11 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankete göre, kasım ayında TÜFE'nin aylık yüzde 3,9 artması ve yıllık TÜFE'nin sınırlı bir artışla yüzde 63 olması bekleniyor. Yıllık enflasyon tahminleri, kasım ayı için yüzde 61.6 ile yüzde 64.1 arasında değişiyor. Aylık enflasyon tahminleri ise yüzde 3 ile yüzde 4.6 aralığında yer alırken, ekonomistler, gıda fiyatlarına ek olarak konutta doğalgaz kullanımının da TÜFE'yi etkileyeceğini ifade etti.

Ekim ayında enflasyon yüzde 3,43 artış göstermiş, yıllık enflasyon ise yüzde 61.36 olarak kaydedilmişti.

Etiketler Enflasyon
Yorumlar
Kalan Karakter 800