Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

Ekim ayı enflasyon verisinin açıklanmasıyla memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Peki memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

Güncelleme:

Ekim ayında aylık enflasyon yüzde 3,43 olarak gerçekleşti. Bu durum SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarını etkiledi. Şimdiye kadar Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için yüzde 9,09, Eylül ayı için yüzde 4,75 ve Ekim ayı için yüzde 3,43 enflasyon farkını hak etmiş durumdalar. Bu, sadece 4 ayda alacakları zam oranının toplamda yüzde 29,40 olduğu anlamına geliyor. Ancak bu zam, Ocak ayındaki maaşlara yansıtılacak ve her ay açıklanan aylık enflasyon oranında birikimli olarak hesaplanacak.

Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verilerinin henüz açıklanmamış olması nedeniyle, emeklilerin tam zam oranı hala net değil. 

Yüzde 15 zam kesinleşti

2024-25 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, 2024 yılı Ocak ayı için kesinleşmiş olarak yüzde 15 zam alacaklar. Ekim ayında enflasyonun yüzde 3,43 olarak gerçekleşmesi, memur ve memur emeklileri için toplu sözleşmeden kaynaklanan zam oranının üzerinde bir zammı şimdiden hak ettikleri anlamına geliyor. Memur ve memur emeklileri için, enflasyon oranlarının aylık olarak birikimli olarak hesaplandığından, tam zam oranı Ocak ayında netleşecek. Bu nedenle şu an için sadece Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verilerinin açıklanmasını beklememiz gerekiyor.
 

 

Etiketler Memur Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800