Meclis'te torba maratonu için hareketlenme: Siyasi partiler haftaya yoğun programla başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleşen 36 günlük bütçe görüşmeleri tamamlandı. Toplam 218 saat süren 70 oturumda 21 bileşimde 265 milletvekili, bin 116 defa söz aldı. Bütçe görüşmeleri hafta sonları dahil olmak üzere 12 gün boyunca kesintisiz olarak devam edecek.

Güncelleme:

Siyasi parti grupları konuşmalarını 60 dakika süreyle gerçekleştirecekler. Bu yıl, SAADET grubunun oluşturulması ve Meclis'teki siyasi parti gruplarının artması nedeniyle görüşmeler geçmiş yıllara kıyasla daha geç saatlerde tamamlanacak. Meclis'in bütçe maratonu, 22 Aralık Cuma günü bütçenin tümü üzerinde gerçekleştirilecek konuşmalar ve oylama ile noktalanacaktır.

Torba kanun teklifi

Ceren Bayar'ın haberine göre, Meclis'in çalışma programı Genel Kurul'daki bütçe görüşmeleri başlayana kadar devam edecek. Bu hafta itibariyle 11 Aralık tarihine kadar olan süre zarfında Meclis gündeminde ekonomiye dair düzenlemeler içeren 80 maddeden oluşan torba kanun teklifi öne çıkacak. Bu teklif önce Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak ve ardından Genel Kurul'un gündemine taşınacak. Eğer torba kanun teklifi 11 Aralık tarihine kadar tamamlanmazsa bütçe görüşmeleri sona erdikten sonra 22 Aralık'ta torba kanun görüşmeleri kaldığı yerden devam edecek.

 Cumhur ittifakı son toplantılarını yapıyor

Meclis seçimleriyle birlikte siyasi sahne yoğun bir hareketlilik yaşayacak. Yerel seçimler, tüm siyasi partilerin öncelikli gündem maddesi olmaya devam edecek. Cumhur İttifakı, ittifak çalışmalarında sona yaklaşmış durumda ve bu hafta sonu önemli bir toplantı gerçekleştirecek.

CHP’de yoğun hareketlilik

Pazartesi günü CHP içinde oldukça yoğun bir gündemle karşılaşılacak. Parti içi önemli kararların alınacağı gün, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları bir araya getirilecek. MYK toplantısı, hemen arkasından gerçekleşecek PM toplantısında 100'üncü yıl affı kapsamında önemli bir konuyu gündeme getirecek.

1-2-3 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan Antalya kampı CHP milletvekillerini bir araya getirecek. Bu kamp her yasama dönemi başlangıcında düzenlenirdi. Ancak bu yıl CHP kurultayının etkisiyle gecikmeli olarak gerçekleşecek. Kampın ana gündem maddelerinden biri yerel seçim hazırlıkları olacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800