Marmara’da meydana gelen depremlerin beklenen İstanbul depremi ile ilgisi var mı?

Bursa’da önce 5,1 ardından 4,5 şiddetinde meydana gelen depremlerden sonra Marmara bölgesinde yaşayan halk tedirgin oldu.

Güncelleme:

Bursa’da önce 5,1 ardından 4,5 şiddetinde meydana gelen depremlerden sonra Marmara bölgesinde yaşayan halk tedirgin oldu. Özellikle depremlerle birlikte kentte büyük korku ve paniğin oluştuğu gözlemlendi. Peki, bu depremler neyin habercisi? Beklenen Marmara depremi ile bir ilişkisi var mı? İşte detaylar…

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, katıldığı televizyon programında depremlerle ilgili tespitlerini açıkladı. Buna göre Gemlik bölgesi Mudanya’da 5,1 deprem olduğunu ardından da 4,5 deprem olduğunu söyledi. Bu aşamadan sonra artçıların da gelebileceğini söyleyen Ersoy, “İznik Gölü'nün güneyinden gelen fayı da Kuzey Anadolu Fayı'nın orta kolu olarak ifade ediyoruz. Buradaki depremler, kuzey depremlerden farklı. Fakat güneyi de deprem tarihçesi açısından masum değil. 'Hazırlıklı olun, geliyorum' diyor. Hem kuzeyde hem güneyde aynı tehlikeler olabilir ama kuzeydekinin daha büyük olduğunu düşünüyoruz tarihsel süreçteki depremlere baktığımızda.” Dedi.

Büyük İstanbul depremi ile bu depremlerin ilişkisi var mı?

Bu sorunun cevabı için henüz çok erken olduğunu söyleyen Ersoy, depremlerin izlenmesi gerektiğini belirtti. İzlenen depremlerle birlikte yakın zamanda daha net bir şeylerin söylenebileceğinin altını çizdi. Özellikle bu tür depremlerden sonra meydana gelecek olan depremlerin daha büyükleri meydana geldiğinde bunların artçı olduğunun anlaşılabileceğini söyledi.

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800