LPG ithalatında rekor artış!

Türkiye LPG ithalatında Ağustos ayında rekor bir artış ile karşı karşıya kaldı. Buna göre ülkemiz geçen yılın aynı ayına göre bakıldığında %42 oranında artış gösteren bir ithalat oranına sahip oldu.

Güncelleme:

Türkiye LPG ithalatında Ağustos ayında rekor bir artış ile karşı karşıya kaldı. Buna göre ülkemiz geçen yılın aynı ayına göre bakıldığında %42 oranında artış gösteren bir ithalat oranına sahip oldu. Toplamda Ağustos ayında yapılan ithalat miktarı 391 bin 593 tona yükseldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ağustos ayına ait olan verileri paylaştı. Önce elektrik üretiminde %4,1 artış yaşandığı göze çarparken bunun yanında Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sektör Raporu’nda da hangi ülkelerden alımın gerçekleştiği aktarıldı. Cezayir, ABD, Rusya, Nijerya, Kazakistan, İtalya, Gürcistan gibi ülkelere satışlar son hız devam ediyor.

LPT ithalatı %42 arttı

İthalat kalemlerine enerjinin eklenmesi Türkiye ekonomisi için son derece başarılı. Ancak bunun yanında LPG ithalatı %42 oranında arttı. Bu artış ile birlikte 391 bin 593 tona ulaşan LPG ithalatı, söz konusu dönemde rekor bir seviyeye çıktı.

Bazı ülkelere de yapılan ihracat dikkat çekti. Bu anlamda özellikle KKTC, Seyşeller, Lübnan, Ukrayna, Bulgaristan, Yunanistan, Danimarka gibi ülkelere de doğalgaz ihracatı yapıldı. 10 farklı ülkeye yapılan bu ihracat ile birlikte Türkiye enerji sektöründe bir merkez haline gelmeyi başarmaya çalışıyor.

Etiketler LPG Enerji
Yorumlar
Kalan Karakter 800