Küresel Para Haftası başladı, FODER açılış etkinliğini duyurdu

Küresel Para Haftası bugün (18 Mart) başladı. Açılış etkinliğini duyuran FODER, gençlere çağrıda bulundu.

Güncelleme:

   Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği, X hesabından Küresel Para Haftası'nı kutladı. Bu yıl da çocuk ve gençlerde tasarruf bilincini artırmaya yönelik etkinlikler düzenlenmeye devam ettiğini bildiren FODER, ilgilileri açılış etkinliğine davet etti.

   FODER Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Öztürk'ün gerçekleştireceği Bütçesini Bilen Gençler isimli finansal okuryazarlık semineri, bu akşam saat 20:30'da düzenlenecek. 2012 yılından beri hayata geçirilen Küresel Para Haftası etkinliklerinde 176 ülkeden 53 milyon çocuk ve gence eğitimler verildiği aktarılırken, bu senenin sloganı olarak "Paranın değerini bil, geleceğini güvence altına al" sözü işaret edildi.

   Söz konusu eğitime aşağıdaki linkten kayıt yaptırabilirsiniz:

https://t.co/etKkMZAs1m

FODER'in amacı nedir?

   Devlet, özel sektör ve diğer sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak ülke çapında bireylerin finansal okuryazarlık, finansal erişim farkındalıklarını ve olanaklarını oluşturabilmeyi amaçlayarak yola çıkan FODER, 2012 yılında kurulmuş olup, bilinçlendirme, eğitim, araştırma, uygulamalara destek, politikalar üretilmesi çalışmaları yapmaktadır.

Etiketler FODER
Yorumlar
Kalan Karakter 800