Küresel ısınmaya yenilenebilir enerji ile çözüm! 2030 yılına kadar…

Paris İklim Anlaşması kapsamında ülkeler 2030 yılına kadar ülkeler 1.5 derece ısınma hedefi koydular. Bunun için ise yapılması gereken şey ortada!

Güncelleme:

Paris İklim Anlaşması kapsamında ülkeler 2030 yılına kadar ülkeler 1.5 derece ısınma hedefi koydular. Bunun için ise yapılması gereken şey ortada! Yenilenebilir enerjiye odaklanacak olan dünya devletleri bu anlamda hedefleri artırmanın hesaplarını yapıyor.

Paris İklim Anlaşması kapsamında hedefteki rakama ulaşabilmek için tam 1.3 trilyon dolar yatırım yapılması gerekiyor. 11.000 GW enerji üretilmesi ve bunun dönüşüme sokulması ile birlikte istenen orana ulaşmak mümkün gözüküyor. İşte bu noktada da yatırımların ardı arkasının kesilmemesi gerekiyor.

Küresel ısınmada hedef 1.5 derece

2022 yılında hedeflenen 486 milyar doların eşiğinde 2030 yılına kadar hedefteki rakam tam olarak 1.3 trilyon dolar. İşte bu kadar gerçekçi hedefler ile birlikte her geçen gün daha da artan enerji ihtiyacı kapsamında küresel ısınmanın da giderek daha da azalması gerekiyor. Bunun için hedef ise yenilenebilir enerji kapsamında %46 dolaylarına çıkabilmek.

Küresel ısınmaya yenilenebilir enerji ile çözüm! 2030 yılına kadar… resim: 0

2021 yılında %10 civarında olan yenilenebilir enerji üretim kapasitesi 2023 yılına kadar %46 olmak durumunda. Bu zaman ise karşımıza 1.3 trilyon dolarlık bir yatırım çıkıyor. Böylelikle tüm dünyada büyük bir yenilenebilir enerji çözümü odaklı yaklaşım bekleniyor.

Etiketler küresel ısınma
Yorumlar
Kalan Karakter 800