Kripto piyasası FED’in faiz açıklamasına hazır: Neler bekleniyor?

FED'in yapacağı faiz oranı açıklaması kripto para piyasalarında dalgalanmalara neden olacak. Bu hafta kripto para piyasalarındaki fiyat değişimlerini artırabilecek gelişmeler yaşanıyor.

Güncelleme:

Kripto para piyasasında son gelişmelerle birlikte Asya işlem saatlerinde gelen alımlardan kaynaklı hafif yükseliş görüldü. Küresel piyasaların özellikle açıklamalarını beklediği FED'ten ise faiz oranı konusunda yeni bir açıklama bekleniyor. Bu haftanın para piyasalarında kazanımla birlikte hafta sonu kayıtları telafi edilmişken, kripto para piyasasında yatay hareketlilik söz konusu oluyor.

Herkesin eli kulağında beklediği FED'in faiz açıklaması 20 Eylül Çarşamba günü yapılacak. Bu açıklama TSİ 21.00'da yapılmış olacak. Herkesin beklemiş olduğu açıklamalar FED'in bu ayki faizleri sabit bırakması yönünde oluyor.

Kripto piyasasında bu hafta karışıklık görülebilir

Kripto piyasasındaki yatay hareketlilik devam ediyorken FED'in faiz açıklaması ise yakından takip ediliyor. Faiz açıklamasının dışında Powell'in yapacağı basın açıklamasındaki yıl sonunu kapsayacak şekilde ki değerlendirmeleri de ayrıca takip ediliyor. Piyasadaki gelişmeler bugüne kadar olan faizlerin sabit kalma durumundan kaynaklı fiyatlandı.

Beklenen açıklama içerisinde 2023 yılının kalan günlerindeki bankanın hareket seyrine yönelik ipuçları ise merak ediliyor. Bu durum yapılan açıklama beraberinde kripto piyasalarında karışıklık yaşanabileceğini gösteriyor.

Kripto piyasası FED’in faiz açıklamasına hazır: Neler bekleniyor? resim: 0

Kripto piyasasında haftanın değerlendirmesi

Yeni haftada kripto para piyasası toplam değerinin 1,06 trilyon dolar seviyesinde yatay hareketlilikle başladığı görüldü. Son 24 saati kapsayacak şekilde ortalama işlem hacminin ise 17 milyar dolar gibi epey düşük seviyelere gerilediği biliniyor. Bitcoin hafta sonu yapmış olduğu işlemlerde 26 bin 500 doların altını test etti. Daha sonrasında bu noktalardan gelen kısmi alımlar beraberinde yeni haftada 26 bin 800 doları test etti.

Kripto para piyasasının 26 bin 500 dolar seviyesinin üzerinde kalmasıyla yatay hareketliliğini koruduğu görülüyor. Ethereum ise geçtiğimiz haftanın sonundaki işlemlerde epey zayıf bir görünüm sergiledi. Hafta sonu verilerine bakılacak olursa 1600 dolara kadar gerileme görüldü. Hemen arkasından 1630 dolar ile kısa vadeli pivot bölgesine dönmüş oldu. Son bir hafta içerisinde en çok gerileyen ise Altcoin olmuş oldu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800