Konutların turizm amaçlı kiralanmasına sınırlama!

Konutların turizm amaçlı en fazla 100 gün kiralanmasını, bu alanda izin belgesi verilmesinden idari yaptırımlara kadar çok sayıda düzenlemeyi içeren kanun teklifi yakında Meclis gündeminde olacak.

Konutların turizm amacıyla kiraya verilmesine yönelik kanun teklifi üzerinde çalışmalar tamamlanmak üzere.

Yakın gelecekte Meclis'e sunulacak olan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nde, konutların gerçek ve tüzel kişilere turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin detaylı kurallar ve yönergeler yer alacak.

Teklifte, konutların turizm amaçlı kiralanmasında izin belgesi alınmasından, idari yaptırımlara kadar çeşitli düzenlemeler bulunacak.

En fazla 100 gün kiralanabilecek

Milletvekilleri tarafından üzerinde detaylı olarak çalışılan düzenlemeye göre, tek seferde 100 günden fazla süreyle yapılan kiralamalar kanun kapsamının dışında tutulacak. Eğer bu düzenleme yasalaşırsa, konutlar turizm amaçlı olarak tek seferde en fazla 100 gün kiralanabilecek.

Kanun teklifi TBMM tarafından kabul edilip yasalaştıktan sonra, bu kanunda belirtilen kurallara uymayanlara yüksek miktarlarda idari para cezaları uygulanacak.

Etiketler konut Turizm
Yorumlar
Kalan Karakter 800