Kırmızı et fiyatlarından kasaplar da şikayetçi!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, bazı şirketlerin ramazan öncesinde kırmızı et fiyatlarını artırarak fırsatçılık yaptığını vurgulayarak, bu fiyat artışlarının kasap esnafını da olumsuz etkilediğini söyledi.

Güncelleme:

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, her ramazan öncesinde kırmızı ete zam geldiğini ancak bu yıl, spekülatörlerin, aracıların ve bazı büyük et tedarikçilerinin 25 gün önce anormal fiyat artışına sebep olduğunu belirtti.

Yardımcı, her ramazan öncesinde fırsatçılık yapanların ortaya çıktığını ifade ederek, "Bu fiyat artışlarından dolayı kasap esnafı da rahatsız, et satışları neredeyse yarıya düştü. Rekabet Kurumu'nun kırmızı et sektöründe yürüttüğü çalışmalar bu alanda büyük bir öneme sahiptir." şeklinde konuştu.

Büyük firmalar et fiyatlarını yükseltiyor

Fırsatçılık yapılmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Yardımcı, şunları kaydetti:

"Et fiyatlarını büyük firmalar, et tedarikçileri yükseltiyor. Bu firmalara daha önce para cezası da verilmişti. Bakanlığımız, daha önce olduğu gibi Et ve Süt Kurumu bulunan illerde esnafa et desteği verirse piyasayı çok rahatlatır. Biz önceki ramazanlarda kırmızı ete zam yapmamıştık ama fırsatçılık yapmak isteyenlerin fiyat artışı nedeniyle bu sene çok anormal yükseliş oldu. Federasyon olarak, Tarım ve Orman Bakanımız ve Rekabet Kurumu Başkanımızla da görüştük. Biz Federasyon olarak hem Bakanlığımızın hem de Et ve Süt Kurumunun yanındayız."

Federasyon Başkanı Yardımcı, Türkiye'de yeteri kadar hayvan varlığı ve kırmızı et olduğunu söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: 

"Ramazan dolayısıyla fırsatçılık yaparak fiyat yükseltenlere yönelik müdahale önemli. Eğer müdahale edilmezse büyük firmalar bunu sürekli fırsata çeviriyor. Kırmızı etin besin değeri çok yüksek, kalsiyum, fosfor, A, B, D vitaminleri ve kan hücrelerini yenileyen tek mineral kırmızı ettir. Federasyon olarak fiyatları yükselten spekülatörlere biz de fırsat vermeyeceğiz. Bizim derdimiz ramazanda vatandaşımızın kırmızı ete rahat ulaşabilmesidir. Onun için bize ulaşan tüm şikayetleri ilgili birimlere iletiyoruz."

Etiketler Zam et
Yorumlar
Kalan Karakter 800