Kira ödemek, sigara kullanmaktan daha olumsuz etki yaratıyor. İşte dikkat çeken araştırma...

Birleşik Krallık'ta yapılan bir araştırmaya göre, kiracıların ev sahibine oranla daha hızlı yaşlandığı ortaya çıktı. Hatta, araştırma, kira ödemenin sigara kullanmanın yarattığı olumsuz etkiden bile yüzde 50 daha fazla olduğunu gösterdi.

Güncelleme:

Birleşik Krallık'ta gerçekleştirilen dikkat çekici araştırmanın sonuçlarına göre, kiracıların insan biyolojisi üzerindeki olumsuz etkilerinin, işsizliğin yarattığı olumsuz etkiden iki kat daha fazla olduğu ortaya kondu.

Hakemli bilimsel dergi Journal of Epidemiology'de yayımlanan araştırma için yaklaşık 1500 katılımcının anket sonuçları değerlendirildi.

Katılımcıların yaklaşık 10 yıllık barınma koşullarına dair veriler toplandı.

Sigaradan bile daha etkili 

Bulgular her ay kira ödemek için mücadele etmenin biyolojik yaş üzerindeki olumsuz etkisi, sigara kullanmanın yarattığı olumsuz etkiden bile yüzde 50 daha fazla olduğunu gösterdi.

Hızlı yaşlanmanın etkileri özellikle kiralarını ödemekte zorlanan kişilerde daha çok gözlemleniyor.

Bulgular insanların kirliliğe ve diğer çevresel sorunlara maruz kalma ihtimalinin daha yüksek olduğu bölgelerde daha da artıyor.

Öte yandan araştırmacılar bir istisna da tespit etti. Kirası devlet tarafından karşılanan kişilerde bu tarz bulgular görülmedi.

Araştırmacılar kiracı olmakla hızlı yaşlanma arasında tam olarak nasıl bir bağlantı olabileceğini henüz saptayamadı.

Bunun için katılımcılar zaman içerisinde takip edilecek ve barınma durumlarında değişiklik olup olmadığı gözlemlenecek.

 

Etiketler Kira
Yorumlar
Kalan Karakter 800