Karşılıksız çek oranında artış! İki yılın zirvesinde

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin sağladığı bilgilere göre, Ekim ayında karşılıksız çek tutarının bankalara ibraz edilen toplam çek tutarına oranı yüzde 1,39 ile 2021 Haziran'dan bu yana en üst düzeye ulaştı.

Ekim ayında karşılıksız çek tutarındaki artış dikkat çekici oldu. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin verilerine göre, Ekim ayında karşılıksız çek tutarı rekor seviyeye ulaşarak 8,1 milyar TL'ye çıktı. Aynı dönemde, bankalara ibraz edilen toplam çek tutarı da 583,3 milyar TL ile tarihi zirveyi gördü.

Haziran ve temmuz ayında da yüksekti

Karşılıksız çek tutarındaki bu yükselişi anlamak için, bu iki veriyi karşılaştırdığımızda karşılıksız çek oranının yüzde 1,39 olduğunu görüyoruz. Bu, karşılıksız çek oranının 2021 Haziran ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı anlamına geliyor. Ayrıca, karşılıksız çek oranı Haziran ve Temmuz aylarında da yüzde 1,38 ile son zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Adet olarak bakıldığında ise karşılıksız çek oranı yüzde 0,9 olarak kaydedildi. Bu veriler, ekonomik açıdan karşılıksız çeklerdeki artışın önemli bir boyutta olduğunu göstermektedir.
 
 
 

Etiketler çek
Yorumlar
Kalan Karakter 800