İşte Z kuşağının en zengin sporcuları: Arda Güler listede var mı?

Yirmili yaşlarda olmasına rağmen milyon dolarlar kazanan, kendi alanında başarılı pek çok sporcu bulunuyor. Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler de bunlardan bir tanesi… Peki, Arda Güler dünyada en çok kazanan sporcular listesine girdi mi? İşte Z kuşağının en zengin sporcuları…

En zengin sporcular arasında Arda Güler var mı?
En zengin sporcular arasında Arda Güler var mı?

Futbol yıldızı Kylian Mbappé'nin yıllık kazancı, geçtiğimiz yıl tahmini olarak 120 milyon dolara çıktı... Bu servet henüz 24 yaşında olan bir oyuncu için baş döndürücü bir durum. Ancak Mbappé yalnız değil, Z kuşağından beş sporcunun sadece bir yıllık toplam kazancı 354 milyon dolara ulaştı.

Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler Real Madrid’ten alacağı 17.5 milyon euro ile listeye  giremedi. Fakat henüz 18 yaşındayken elde ettiği bu gelirle bir kaç yıl içinde en çok kazananlar listesine gireceğe benziyor.

İşte dünyanın en saygın yayın organlarından Forbes’in listesi:

1- Kylian Mbappé: 120 milyon dolar
1- Kylian Mbappé: 120 milyon dolar

Yaş: 24 | Spor: Futbol | Uyruk: Fransa

Paris Saint-Germain'in forveti ilk olarak 21 yaşında 2020'de en çok kazanan 50 sporcu arasında yer buldu. Ancak son 12 ay içinde, Mbappé'nin kazancı 43 milyon dolardan 120 milyon dolara çıktı. Mbappe bu kazançla 2023 yılında dünyada en çok en çok kazanan 10 sporcu arasına girdi. Tahmini 100 milyon dolar maaşı ve primlerden olan Mbappé, herhangi bir takım sporunda saha içinde en çok kazanan sporcu unvanını eline geçirdi. Bu sezon PSG ile lig şampiyonluğu kazanan Mbappé'nin ayrıca Nike, Dior ve kripto para birimi temelli fantezi spor oyunu Sorare dahil olmak milyonlarca dolarlık sponsorluk anlaşmaları da var.

2- Kyler Murray: 70.5 milyon dolar
2- Kyler Murray: 70.5 milyon dolar

Yaş: 25 | Spor: Amerikan Futbolu| Uyruk: ABD

Amerikan Futbolu oyuncusu ve Arizona Cardinals'ın quarterback'i olan Kyler Murray, ikinci kez üst üste Pro Bowl'da yer aldıktan sonra, geçen yaz toplamda 230.5 milyon dolara kadar çıkan beş yıllık bir sözleşme uzantısı imzaladı. Murray, 2022'de 29 milyon dolarlık bir imza bonusu aldı ve bu yıl ekstra 36 milyon dolarlık opsiyon bonusu daha kazandı. Murray, spor devi FaZe Clan ile işbirliği yapan ünlüler arasında yer alıyor.

3- Max Verstappen: 64 milyon dolar
3- Max Verstappen: 64 milyon dolar

Yaş: 25 | Spor: Formula yarışı | Uyruk: Hollanda

Verstappen, 2022'de efsanevi bir sezon geçirdi, Formula 1 rekoru olan 15 yarış kazandı ve ikinci kez üst üste sürücüler şampiyonluğuna ulaştı. 2023'te benzer bir başarı için yol alan Verstappen, sezonun ilk beş yarışında üç galibiyeti bulunuyor. Sürücü, Mart 2022'de Red Bull Racing ile yeni bir sözleşme imzaladığında ciddi bir zam aldı ve yarış kazanımları yanı sıra sezon boyunca yüksek primler kazanıyor. Verstappen’in son 12 aydaki kazancı 64 milyon dolara ulaştı.

4- Erling Haaland- 52 milyon dolar
4- Erling Haaland- 52 milyon dolar

Yaş: 22 | Spor: Futbol | Uyruk: Norveç

Haaland, bu yıl en çok kazanan sporcular arasına girdi. İngiltere Premier Lig’inde patlama yaptı ve adından en çok bahsedilen sporculardan biri oldu. 2022 haziran ayında Borussia Dortmund'dan Manchester City'ye transfer oldu. Haaland İngiltere liginde 35 gol attı.  Futbol Yazarları Derneği yılında futbolcusu ödülünü kazandı. Mart ayında, futbolun en zengin ayakkabı sponsorluklarından Nike ile mart ayında  23 milyon dolarlık anlaşma imzaladı.

5- Luka Doncic: 47.2 milyon dolar
5- Luka Doncic: 47.2 milyon dolar

Yaş: 24 | Spor: Basketbol | Uyruk: Slovenya

Genç basketbolcu Dončić takımı Dallas Mavericks'in playofflara kalamamasıyla sezonu biraz hüzünlü bitirdi. Ancak genç yaşta elde ettiği başarıyla kazancını her biraz daha artırıyor. Ligdeki beş yılda dört kez tüm NBA’in  ilk takımına seçildi. 2020 ve 2021'deki yüksek performansı toplam 207 milyon dolarlık bir sözleşmeyle ödüllendirildi. Genç sporcu saha dışında ise 2023 ayında Nike'ın Jordan  modeli spor ayakkabısını maçlarda 5 yıl süre ile giymesi karşılığında 100 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800