İşlerimizi neden erteleriz? Ertelemeyi terk etmenin yolları neler?

"...Kabul edelim ya da etmeyelim, erteleme sorunu aslında her birimizin hayatında önemli bir yer tutuyor. Peki bir insan sorumluluklarını neden erteler? Haydi konunun derinine inelim…"

“Çöplerin dökülmesi lâzım, ağı sökük pantolonun dikilmesi gerek ya da yuvasından çıkan piriz başlığının tamir edilmesi gerekli. Aman şimdi şu video-şova bakayım. Sonra da yapılır hepsi…” Bu örnekler sayısız biçimde çoğaltılabilir. Kabul edelim ya da etmeyelim, erteleme sorunu aslında her birimizin hayatında önemli bir yer tutuyor. Peki bir insan sorumluluklarını neden erteler? Haydi konunun derinine inelim…

İşlerimizi neden erteleriz? Ertelemeyi terk etmenin yolları neler? resim: 0

Ertelemek nedir? (Bir tuzaktır!)

Erteleme, kararları veya eylemleri yerine getirmeyi gereksiz yere geciktirme eylemidir. Kaçırılan fırsatlar ve artan stres gibi birçok soruna neden olabilecek yaygın bir sorundur. Eğer bu web sayfasını ziyaret ettiyseniz muhtemelen siz de erteleme sorunu yaşıyorsunuz ya da bu durumda olan birine yardım etmeye çalışıyorsunuz. Muhtemelen daha önce de ertelemenin üstesinden gelmeye çalışmış ve bunu yapmakta zorlanmışsınızdır. Erteleme, yapılması gereken bir şeyin genellikle tatsız veya sıkıcı olması nedeniyle yapılmaması anlamına da gelir. Erteleme ne yazık ki çoğumuzun düştüğü bir tuzaktır. Erteleyerek performansınıza ve itibarınıza zarar verebilir ve kendinize gereksiz kaygılar yaşatabilirsiniz.

İşlerimizi neden erteleriz? Ertelemeyi terk etmenin yolları neler? resim: 1

Ertelemek, tembellik ile aynı şey midir?

Erteleme çoğu zaman tembellikle karıştırılır ancak bunlar çok farklıdır. Erteleme aktif bir süreçtir; yapmanız gerektiğini bildiğiniz görev yerine başka bir şey yapmayı seçersiniz. Buna karşılık tembellik; ilgisizliği, hareketsizliği ve harekete geçme isteksizliğini akla getirir.

Erteleme genellikle hoş olmayan ancak muhtemelen daha önemli bir görevi daha eğlenceli veya daha kolay bir görev lehine göz ardı etmeyi içerir. Ancak bu dürtüye teslim olmanın ciddi sonuçları olabilir. Örneğin, en küçük erteleme olayları bile kendimizi suçlu veya utanmış hissetmemize neden olabilir. Verimliliğin azalmasına neden olabilir ve hedeflerimize ulaşamamıza neden olabilir. Uzun bir süre ertelersek, işimizle ilgili motivasyonumuzu tümüyle kaybedebilir ve hayal kırıklığına uğrayabiliriz, bu da aşırı durumlarda depresyona ve hatta iş kaybına yol açabilir.

İşlerimizi neden erteleriz? Ertelemeyi terk etmenin yolları neler? resim: 2

Potansiyel olumsuz etkiler nelerdir?

Sorumlulukları ertelemek hem kişisel hem de profesyonel hayatta pekâlâ bir dizi olumsuz sonuca da yol açabilir. Ertelemenin potansiyel olumsuz etkileri arasında stres başı çeker. Sorumlulukları ertelemek, genellikle görevlerin son dakikada yetiştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Bu durum, yoğun stres yaratır ve kişinin daha fazla baskı altında hissetmesine neden olabilir. Keza düşük üretkenlik de bir başka nedendir. Erteleme, verimliliği azaltabilir. Görevlerin sürekli olarak ertelenmesi, iş veya okul performansını düşürebilir.  Kalite kaybı da yine bir başka nedendir. Son dakika telaşı, görevin düşük kalitede yapılmasına neden olabilir. İnsanlar, hızla ve dikkatsizce çalışmak zorunda kaldıklarında hatalar yapabilirler. Düşük özsaygı da bu maddelere eklenebilir. Sürekli olarak sorumlulukları ertelemek, kişinin özsaygısını olumsuz etkileyebilir. Kişi, yapması gereken şeyleri sürekli olarak ertelediğinde, kendisine olan güveni azalabilir. Kaçınma alışkanlığı da bir diğer olumsuz maddedir. Erteleme, kaçınma alışkanlığına yol açabilir. Zor veya hoşlanılmayan görevlerden kaçmak, uzun vadede kişinin gelişimini engelleyebilir. Erteleme, bu olumsuz sonuçları doğurabileceği için önemli bir sorun olabilir. Erteleme alışkanlığını azaltmak veya yönetmek için zaman yönetimi becerilerini geliştirmek, hedeflere daha etkili bir şekilde ulaşmaya yardımcı olabilir.

Erteleme sorunu ve insan psikolojisi bağlantısı nedir?

Erteleme sorunu ve insan psikolojisi arasında derin bir ilişki bulunur. Erteleme, psikolojik, duygusal ve bilişsel faktörlerle yakından ilişkilidir. İşte bu ilişkinin bazı yönleri arasında duygusal faktörler, ihtiyaçlar ve motivasyon, perdeleme mekanizması, beyin işleyişi, algılanan zorlukları erteleme sorununu ile derinlemesine bağlantılıdır. Erteleme sorununun üstesinden gelmek için, bu psikolojik faktörleri anlamak ve yönetmek önemlidir. Bireyler, ertelemeyi azaltmaya yönelik stratejiler geliştirmek ve özsaygılarını güçlendirmek gibi adımlar atarak bu alışkanlıklarını kontrol altına alabilirler.

İşlerimizi neden erteleriz? Ertelemeyi terk etmenin yolları neler? resim: 3

Erteleme nasıl durdurulur?

Ertelemeyi hemen şimdi durdurmak için, hedeflerinize doğru ilerlemek için atabileceğiniz mümkün olan en küçük adımı belirleyin ve bu küçük adımla başlamaya çalışın ve bu girişim sırasında kendinize hata yapma izni verin. Örneğin bir makale yazmanız gerekiyorsa, bunun mükemmel olamayabileceğini hatta ilk başta oldukça kötü de olabileceğini kabul ederek işe yalnızca tek bir kelime yazarak başlamaya karar verebilirsiniz. Uzun vadede ertelemenin üstesinden gelmek için uygulanabilecekler listesi şöyle…

Ertelemeyi durdurmak için en ideal 5 ipucu

  1. Küçük adımlarla başlayın: Büyük görevleri daha küçük parçalara ayırın ve şimdi yapabileceğiniz birini seçin; böylece neredeyse farkına bile varmadan yola koyulursunuz!
  2. Plan yapın: Neye ne zaman konsantre olmanız gerektiğini bilmek için listenizdeki önemli görevlere zaman veya tarih koyun.
  3. İşleri bitirin: Neredeyse bitmek üzere olan bir görevi fark ettiğinizde, onu aşmak için ekstra çaba gösterin. Pek çok işi neredeyse bitmiş halde bırakmanın cazibesine kapılmayın: onları listenizden çıkarmanın memnuniyetinin tadını çıkarın!
  4. Dikkat dağıtan şeylerle ilgilenin: Odaklanmanızı geliştirmek için çevrenizde neyi değiştirebilirsiniz? Önemli bir görev tamamlanana kadar neyin erişilemez hale getirilmesi gerektiğini tespit edin ve ondan uzaklaşın.
  5. Kendinize karşı (da) nazik olun: Hiç kimse yapılacaklar listesinin sonuna ulaşamaz! Teslim tarihlerine uymak için elinizden gelenin en iyisini yapın ve başarılarınızı kutlayın. Ancak gerçekçi olun: Her zaman, gün içindeki saatlerden daha fazlasını yapacaksınız.

Edip Kamil kimdir?

1976 Zonguldak doğumlu ve Eskişehir Anadolu Ün./İşletme Fakültesi mezunu yazar, meslek hayatına 1999’da NTV’de başlamış ve sırası ile NTVMSNBC, NTVMAG, MEDYATAVA, SUPERONLINE HABER, CEMTV, SKYTURK TV, NİŞANTAŞI PLUS DERGİSİ ve DÜNYA Gazetesi medya yayınları adına çalışmıştır. İngilizce ve Yunanca bilen Bengi, sokak hayvanlarına sahip çıkma ve ihtiyaç sahibi öğrenciler ve okullar için kitap temin etme gibi gönüllü uğraşlar sarf ederek, çeviriler yapmakta ve halen serbest yazarlık yaparak hayatını İstanbul’da sürdürmektedir.

Etiketler İş
Yorumlar
Kalan Karakter 800