İş Sanat'tan Osman Hamdi Bey’in ikinci “Kaplumbağa Terbiyecisi” eserini görmek isteyenlere çağrı!

İş Sanat, Osman Hamdi Bey’in ikinci “Kaplumbağa Terbiyecisi” eserinin Türk Resmini İzlemek Sergisi’nde izleyicisiyle buluşacağını duyurdu. Kaplumbağa Terbiyecisi, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde görücüye çıkıyor.

Güncelleme:

   İş Sanat, X hesabından Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’nun en yeni üyesinin ikinci “Kaplumbağa Terbiyecisi” olduğunu paylaştı. Osman Hamdi Bey’in eserinin Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde sergileceği aktarıldı.

   Sanatçının “Kaplumbağalı Adam” olarak adlandırdığı 1907 tarihli eseri dünürüne ithaf ettiği belirtilirken, “muhabbetle yadigâr” notuna yer verildi. Kaplumbağa Terbiyecisi'ni Türk Resmini İzlemek Sergisi’nde sanat severlere sunacak olan İş Sanat, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’nun en yeni üyesi Osman Hamdi Bey’in ikinci “Kaplumbağa Terbiyecisi” eseri Türk Resmini İzlemek Sergisi’nde izleyicisiyle buluşuyor!

Osman Hamdi Bey’in aynı konuda birbirine yakın iki versiyon halinde çalıştığı tablolardan biri olan ve Kaplumbağa Terbiyecisi olarak tanınan, sanatçının “Kaplumbağalı Adam” olarak adlandırdığı 1907 tarihli eser, dünürü Mahmud Münir Paşa’ya Fransızca “muhabbetle yadigâr” ithafıyla imzalanmıştır.

“Kaplumbağa Terbiyecisi”ni görmek için Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ne davetlisiniz!"

Yorumlar
Kalan Karakter 800