IMF'den küresel büyüme tahmini

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonominin 2024'te dirençli kalacağını, ancak çok yavaş bir büyüme yaşanacağını öngörüyor.

Güncelleme:

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonominin 2024'te dirençli kalacağını, ancak çok yavaş bir büyüme yaşanacağını öngörüyor. IMF, Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2023'ün beklenenden daha güçlü bir ekonomik büyüme yaşandıktan sonra, bu yılın dirençli geçeceğini belirtti. Ancak, küresel büyüme oranlarını orta vadede anemik bir %3 aralığının üzerine çıkarmak için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

IMF Sözcüsü Julie Kozack, bir basın toplantısında, küresel ekonominin enflasyonun düşmesi ve işgücü piyasalarının dirençli olmasıyla "yumuşak bir inişe" doğru ilerlediğini söyledi. Ancak, düşük gelirli ülkelerin hala daha geride kalabileceği uyarısında bulundu.

IMF, güncellenmiş Dünya Ekonomik Görünümü'nü 30 Ocak'ta Güney Afrika'da sunacak. Salı günü Dünya Bankası'nın yayınladığı iç karartıcı 2024 görünümünde, küresel GSYİH büyümesinin üst üste üçüncü yılda da yavaşlayarak %2,4'e düşeceği ve bu durumun yoksulluğu azaltma hedeflerini riske attığı tahmin edilmişti.

Etiketler IMF
Yorumlar
Kalan Karakter 800