İlk insansız fabrika: Robotlar, robot üretecek!

Amazon'un desteklediği Amerikalı start-up olan Agility Robotics, Oregon eyaletinde sadece insana benzeyen robotların çalışacağı bir fabrika açacaklarını duyurdu. 2024'te kurulacak olan fabrika, 21 bin metrekarelik bir alana sahip olacak ve robotlar, diğer robotları üretecek.

Şirket, ilk ürünün 2025'te üretim bandından çıkacağını duyurdu ve fabrikada yılda 10 bin robotun üretileceğini belirtti. Agility Robotics, adını dünya genelinde bu yıl içinde Digit adlı iki ayaklı robotu üretmesiyle duyurdu. "Fabrika işçisi" olarak tasarlanan bu robot, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Amazon gibi dünya çapında tanınmış bir şirket, Agility Robotics'e 180 milyon dolarlık yatırım yaptı. Fabrikanın bu desteğe dayanarak kurulacağı belirtiliyor.

Digit'in özellikleri neler?

Fabrikada Digit gibi robotların çalışacağı ifade ediliyor. Digit, yolunda bir insan veya engel olduğunu algılayabilir ve etrafındaki insanlarla sorunsuz bir şekilde çalışmak için onların etrafında dolaşabilir. İki ayaklı robot, treylerlerin boşaltılması ve paketlerin taşınması gibi işler için tasarlandı.

Agility Robotics'in kurucu ortağı ve CEO'su Damion Shelton, "Fabrikamızın açılışı, ticari insana benzeyen robotların seri üretiminin başlangıcı olarak robotik tarihinde çok önemli bir anı işaret ediyor" dedi ve ekledi: “İnsanların daha insancıl olmasını sağlama vizyonuyla Digit'i, günümüzün iş gücündeki yaralanmalar, tükenmişlik, yüksek personel değişimi ve doldurulamayan iş gücü boşlukları gibi zor sorunları çözmek için geliştirdik.

İlk insansız fabrika: Robotlar, robot üretecek!  resim: 0

Toplumu daha iyi hale getirmek için yeni teknoloji geliştirirken en önemli dönüm noktası, bu teknolojiyi gerçek ve yaygın bir etkiye sahip olabilecek bir ölçekte seri olarak üretebilmenizdir." Şirketin COO’su Aindrea Campbell de heyecanını şöyle dile getiriyor: “Bugünün dönüm noktası, fabrikayı açmamız, üretim hatlarını kurmamız ve daha önce hiç yapılmamış bir şeyle kapasite ve ölçek büyütmeye başlamamızdır.”

Fabrikaya insan personel alınacak mı? 

Şirket, dünyanın ilk insansız fabrikasını açacak olmasına rağmen, uzun vadede üretilen robotların dağıtımı ve satışı için insan personel alabileceklerini duyurdu. Campbell, fabrika bağlantılı ofislere 500'e yakın insanı işe alabileceklerini belirtti ve “RoboFab'le sadece gelişmiş robotik sistemlerin geliştirilmesini ve konuşlandırılmasını hızlandırmıyoruz, aynı zamanda inovasyonu teşvik ediyor ve yüksek vasıflı iş fırsatları yaratıyoruz” dedi.

Etiketler robot
Yorumlar
Kalan Karakter 800