İkinci el çevrim içi oto pazarında satışlar arttı! İşte en çok tercih edilenler...

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, ocakta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 181 bin 774 oldu.

Indicata'nın ikinci el çevrim içi pazar raporu verilerine göre, ocak ayında çevrim içi platformlarda 354,743 kurumsal ilan yayınlandı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ilan adetlerinde yüzde 9'luk bir düşüş görülürken, satış adedi yüzde 11 artarak 181,774 seviyesine ulaştı.

İkinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında en çok satış yapılan ilk 35 markanın 249 modeline ait 417,558 ilanın fiyat değişimleri incelenerek yapılan analize göre, geçen ay perakende fiyatlar yüzde 0.09 oranında azaldı.

En çok dizel araçlar tercih ediliyor

Elektrikli otomobil satışları, geçen ay 1075 adede ulaştı. Motor tipine göre değerlendirildiğinde, dizel araçlar 107,404 adetle en çok satılan kategori oldu. Dizel otomobilleri, 66,866 satışla benzinli ve 5,094 satışla otogazlı otomobiller izledi. Hibrit otomobil satışları 1335, ikinci el elektrikli otomobil satışları ise 1075 oldu. Geçen yılın ocak ayında ise 473 ikinci el elektrikli otomobil satılmıştı.

Rapora göre, geçen yılın ocak ayına göre dizel araç satış payında yüzde 8'lik bir düşüş yaşanırken, elektrikli araçların satış payı yüzde 104.3 arttı.

Ocak ayında ortalama satış hızı 45 gün olarak belirlendi. En çok tercih edilen araçlar yüzde 38.2 ile 11 yaş ve üzeri araçlar oldu. Fiat marka araçlar, 38 gün ortalama satış hızıyla pazar ortalamasının üzerinde bir performans sergiledi.

Günlük 450 binden fazla ikinci el araç verisini analiz eden Indicata, Türkiye'deki ikinci el çevrim içi araç pazarını tarayarak elde ettiği satış verilerini sunuyor. Veriler, 40 binden fazla kurum ve kuruluşun çevrim içi platformlarda yayınladığı ilanlara dayanıyor. Indicata'nın analizleri, Sahibinden, Arabam, Letgo, VavaCars gibi listeleme sitelerinin yanı sıra Leaseplan, Intercity ve Otokoç gibi kurumsal ikinci el web sitelerini de içeriyor. Bireysel araç ilanları bu analizlere dahil edilmiyor. İlanların geri çekilmesi genellikle araç fiyatlarının revize edilmesi veya satış nedeniyle oluyor, ve bu durum Indicata tarafından takip ediliyor.

Etiketler Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800