IFC’den Türkiye'ye 20 milyar doların üzerinde yatırım

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü Wiebke Schloemer, Türkiye'deki özel sektöre yapılan yatırımların son 10 yılda 20 milyar doların üzerine çıktığını belirtti.

Güncelleme:

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü Wiebke Schloemer, IFC'nin son 10 yılda Türkiye'de özel sektöre 20 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirdiğini açıkladı.

Schloemer, Türkiye'nin IFC için en önemli pazarlardan biri olduğunu belirterek, makroekonomik dalgalanmaların yaşandığı bir dönemde özel sektöre destek amacıyla son 2 yılda Türkiye'deki yatırımlarını artırdıklarını vurguladı. 10 yılda Türkiye'ye yapılan 20 milyar dolarlık yatırımın yaklaşık 3 milyar dolarlık kısmının Temmuz 2022 ile Haziran 2023 arasında taahhüt edildiğini ifade etti.

Schloemer, son 2 yılda özellikle kadın girişimciler ve küçük işletmeler gibi hizmet alamayan kesimlere odaklanarak finansal erişimi artırmaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca sürdürülebilir ve kritik altyapı yatırımlarını ölçeklendirmeyi, özellikle ihracata yönelik üretim şirketleri ve projeler aracılığıyla Türkiye'nin imalat sektörünü desteklemeyi, finansa erişimde sıkıntı yaşayan kesimlere destek sağlamayı ve ticaret ile ihracatı teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

IFC Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü Schloemer, Dünya Bankası Grubu'nun Türkiye'de uygulanan 17 milyar dolarlık programlara ek olarak, gelecek 3 yılda özel sektöre 18 milyar dolarlık doğrudan kredi sağlayacaklarını duyurdu.

Etiketler Yatırım
Yorumlar
Kalan Karakter 800