Huzurevinin Nesibe Annesi!

Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin en yaşlı annesi 88 yaşındaki Nesibe Çelen, merkezde kalanlara tecrübeleriyle ışık tutuyor.

Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, ikinci baharını yaşayan 299 sakininden biri de Nesibe Çelen. Yaşam mücadelesini anlatan Çelen, Mardin'de 1934'te dünyaya geldi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle henüz 13 yaşındayken okulu bırakan ve çalışmaya başlayan Çelen, 17 yaşında evlendi ve biri kız biri erkek 2 çocuk sahibi oldu.

ÇOCUKLARINI OKUTMAK İÇİN ÇALIŞTI

Uzun yıllar farklı işlerde çalışan, eşinden ayrıldıktan sonra 2 çocuğunu okutmak için de büyük mücadele veren Çelen, o yılları şöyle anlattı: "İlk olarak mobilyacıda temizlik yapmaya başladım. Muayenehanede çalıştım. Sıhhiye'deki Meydan Sahnesi'nde tiyatroda 10 yıl görev yaptım. Kostümleri ütülüyor, kıyafetlerin söküklerini dikiyordum. Kartal Tibet, Çetin ve Mediha Köroğlu ile Kenan Işık gibi birçok ünlüyle çalıştım. Yaklaşık 20 yıl çalıştım."

'HAYAT DİPLOMASI ALDIM'

Nesibe Çelen, çocuklarıyla geçirdiği zor günleri gözyaşlarıyla anlatırken " Günde üç ayrı işe giderdim. Çocuklarımın kitaplarını, üstünü başını doğru dürüst alamadım ama okuttum. Okumadım ama 'hayat diploması' aldım" dedi.

Huzurevinin Nesibe Annesi! resim: 0

GEÇERKEN GÖRDÜ 16 YILDIR YUVASI OLDU

Çelen, yaklaşık 16 yıl önce Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin önünden geçerken, nasıl bir yer olduğunu merak edip içeriye girdiğini, yetkililerden bilgi aldığını anlattı.

Çelen, "Huzurevi olduğunu öğrendim ve 'Allah'ım ne olur bana şuradan bir oda verseler de artık bir dinlensem' dedim. Çünkü, artık gücüm yetmiyordu hayata. Çok üşüyordum, yakacak yoktu evimde. Çok yoksulluk çektim. Allah, dileğimi kabul etti ve yıllardır buradayım" ifadelerini kullandı.

Şıklığı ve zarafeti dolayısıyla huzurevi sakinlerinin zaman zaman "hostes anne" diye seslendiği Çelen, "Günlerim çok güzel geçiyor ve çok mutluyum. Burada herkes aile oldu bana. Burada adımı 'hostes' koydular, herkes çok seviyor, her şeyime koşuyor benim. Mutluyum, burası benim için cennet oldu. Burada rahat ettim, dinlendim" dedi.

AİLELERE VE GENÇLERE TAVSİYE 

Huzurevinin en yaşlı annesi Nesibe Çelen, çocukları kendisini ziyaret etse de Ankara'da olmadıkları için onlarla çok fazla vakit geçiremediklerini söyledi. Çelen, en büyük isteğinin, oğluyla daha sık görüşebilmek için Aydın'a naklinin yapılması olduğunu ifade etti. Ailelere çocuklarına sahip çıkmasını isteyen Çelen, gençlere de şu tavsiyede bulundu: "Annelerinizi hoş tutun, anne gibisi yok."  (AA)

 

Bilimsel 4 anne modelinden hangisi sizsiniz?Annelik modelinizi ve çocuğunuza yansımalarını saptamanız, kendinizi en faydalı modele doğru yönlendirerek özgüvenli çocuklar yetiştirmenizde etkili olacaktır.

 

 

Etiketler anne
Yorumlar
Kalan Karakter 800