Hava şartları balık tezgahlarını da etkiledi

Bursa'da kötü hava koşulları nedeniyle balıkçılar denize çıkamadı. Denizde yaşanan fırtınalar, balık tezgahlarını da olumsuz etkiledi. Fırtınaların etkisiyle tezgahlardaki çeşitlilik azaldı ve balık fiyatları arttı.

Balıkçılar, hava şartlarının olumsuz seyretmesi durumunda gelecekte balık fiyatlarının daha da yükselebileceğini belirttiler. Ancak mevsim normallerine dönülmesi halinde istavrit ve hamsinin talep gördüğünü ve fiyatlarının düşebileceğini eklediler.

Kış aylarında tezgahlardaki fiyatlar şu şekildeydi: hamsi 80 lira, çupra 150 lira, levrek 160 lira, sardalya 70 lira, istavrit 70 lira, somon ise 250 lira. Balıkçılar, mevsim normallerinde hava koşullarının devam etmesi durumunda hamsi ve istavrit fiyatlarının düşebileceğini söyledi.

Balıkçı Fatih Gümüş, bu sene balıkçılığın bereketli geçtiğini ancak son 2-3 gündür sert esen rüzgarın etkisiyle az çıkıldığını ve bu nedenle fiyatların yükseldiğini belirtti. Fiyatların bolluk olması durumunda hamsi fiyatlarının 60-100 lira arasında olduğunu söyleyen Gümüş, denizde esinti olduğu zaman kayıkların çalışamadığını ve balığın bulunamadığını ekledi. Bu sezon en çok satılan balığın hamsi olduğunu vurgulayan Gümüş, hamsi fiyatlarının 100-150 lira civarında olduğunu söyledi. İstavritin ise 70-100 lira arasında satıldığını ifade etti.

Etiketler balık
Yorumlar
Kalan Karakter 800