Emeklilerin yaşadığı yerler! Hangi şehirleri tercih ediyorlar?

Emekliler hangi şehirlerde yoğunlaşıyor? Emeklilerin şehir tercihlerinde hangi unsurlar belirleyici oluyor? İşte emeklilere yönelik yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçları…

Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED), ‘Emeklilerin Yaşadığı Yerler Araştırması’ çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. İşte rakamlar...

⇒ Türkiye’de 8 milyon 615 bin işçi emeklisi, 2 milyon 718 bin Bağkur emeklisi ve 2 milyon 389 bin memur emeklisi olmak üzere toplam 13 milyon 722 bin kişi emekli aylığı alıyor.

3 BÜYÜKŞEHİRDE 4.8 MİLYON EMEKLİ 

İstanbul 2,6 milyon kişiyle Türkiye’de en fazla emeklinin yaşadığı şehir. Emeklilerin yüzde 19'u İstanbul'da yaşıyor.

Ankara 1 milyon 79 bin emekliyle ikinci, İzmir 1 milyon 16 bin emekliyle üçüncü, Bursa 586 bin emekliyle dördüncü, Antalya 400 bin emekliyle beşinci sırada yer aldı.

İstanbul, Ankara ve İzmir’deki toplam emekli sayısı 4 milyon 813 bin.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde hemen hemen her beş kişiden birinin emekli.

Nüfusunun yüzde 27'si emeklilerden oluşan Zonguldak en fazla emekli yoğunluğuna sahip il.

En az emekli Ardahan, Bayburt ve Tunceli'de

EMEKLİ YOĞUNLUĞU EN FAZLA İL

Nüfusu 589 bin olan Zonguldak'ta 164 bin emekli yaşıyor. Şehirdeki kömür madenlerinden emekli olanların da etkisiyle nüfusunun yaklaşık yüzde 28'i emeklilerden oluşan Zonguldak, bu oranla Türkiye'nin en fazla emekli yoğunluğuna sahip kenti.

Zonguldak'ın ardından Sinop, Balıkesir, Bartın, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Rize ve Giresun emekli nüfusunun il nüfusuna oranının en yüksek olduğu şehirler olarak sıralanıyor.

143 bin nüfusa sahip Şanlıurfa'da 83 bin, 1 milyon 141 bin nüfusa sahip Van'da ise 59 bin emekli var.

Emekli sayısının en düşük olduğu iller şöyle sıralandı: Ardahan, Bayburt, Tunceli, Kilis ve Iğdır.

EMEKLİNİN TERCİHİ DENİZ KIYISI

Emeklilerimizin şehir tercihlerinde, sağlık hizmetlerine erişim ve sosyal yaşamı yanında denize kıyısı olan şehirler de belirleyici. Ankara ve Konya dışında emekli nüfusu genel olarak denize kıyısı olan şehirlerde yoğunlaşıyor.

Emeklilerin yaşadığı yerler! Hangi şehirleri tercih ediyorlar?    resim: 0
TÜRKİYE'NİN EMEKLİ HARİTASI

'Maaşım geldiği gün gidiyor' diyorsanız zamanı geldi!'Maaşım geldiği gün gidiyor' diyorsanız zamanı geldi!Her ay başı maaşımı alır almaz ödemeleri yapıp, elde avuçta kalan 3-5 kuruşla ay sonunu getirmeye çalışmaktan bıktım artık diyorsanız bu konuda bir adım atma zamanınız çoktan gelmiş demektir.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800