Goldman Sachs'ın net karı ilk çeyrekte arttı

ABD'nin önde gelen bankalarından Goldman Sachs, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28 artışla 4,1 milyar dolarlık bir net kar elde etti.

Güncelleme:

Goldman Sachs, ABD'li bir yatırım bankası olarak, yılın ilk çeyreğine ilişkin performansını açıkladı. Şirketin bu dönemde elde ettiği net kar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artarak 4,1 milyar dolara ulaştı. 2023'ün aynı dönemindeki karı ise 3,2 milyar dolardı. Hisse başına karı da geçen yıla göre önemli bir artış göstererek 8,79 dolardan 11,58 dolara çıktı.

Goldman Sachs'ın bu yılın ilk çeyreğindeki geliri de geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 artarak 14,2 milyar dolara yükseldi. 2023'ün birinci çeyreğinde ise geliri 12,2 milyar dolardı. Şirketin performansında, küresel bankacılık ve piyasalar gelirleri, yatırım bankacılığı ücretleri, sabit gelir, döviz ve emtia ile hisse senetlerindeki güçlü performansın etkisi büyük oldu. Bu faktörlerin katkısıyla Goldman Sachs, ilk çeyrekte 9,7 milyar dolarlık bir gelir elde etti.
 
 
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800