Glütensiz ekmeklerinizi evde yapmak ister misiniz? Mis gibi, yumuşacık glütensiz ekmek tarifi…

Ekmek, sadece kahvaltılarda değil günün her öğününde sofrada yer alır. Adeta sofraların olmazsa olmazları arasındadır. Klasik ekmek yiyemeyen, glüten intoleransı ya da alerjisi olan kişilere özel mis gibi bir tarif ile karşınızdayız. Glütensiz ekmek tarifi…

Güncelleme:

Kahvaltıların vazgeçilmezi ekmek son zamanlarda glüten intoleransı olan kişilere özel glütensiz olarak üretiliyor. Ancak kimi zaman hemen bulunamayan glütensiz ekmeği evinizde, hijyenik koşullarda üretmek istemez misiniz? O halde buyurun sizlere harika bir tarif

Glütensiz ekmeklerinizi evde yapmak ister misiniz? Mis gibi, yumuşacık glütensiz ekmek tarifi… resim: 0

Glütensiz ekmek malzemeleri

·        Glütensiz un (4 su bardağı)

·        Süt (yarım su bardağı)

·        Yumurta (1 adet)

·        Toz şeker (1.5 tatlı kaşığı)

·        Kuru maya (1 tatlı kaşığı)

·        Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)

·        Tuz (yarım tatlı kaşığı)

·        Ilık su (1.5 su bardağı)

Bu malzemeleri hazırladıysanız eğer o zaman sizler de kısa sürede hazır olacak olan glütensiz ekmek yapımına başlayabilirsiniz.

Evde glütensiz ekmek yapımı

Ilık su ile kuru mayayı buluşturun ve iyice karıştırın. Ardından erimesi için 5 dakika kadar dinlendirin. Kuru maya ile ılık su dinlenirken yumurta, süt, zeytinyağı, şeker ve tuzu da bir kase içerisinde karıştırın. Ardından buraya maya ve unu ilave edin. Hamur haline gelene kadar bu karışımı da yoğurmaya devam edin.

Hamur haline gelince artık onu ıslak bir bez yardımıyla iyice örtün ve mayalanması için tam 20 dakika kadar bekleyin. Dinlenmiş olan hamuru artık fırın kağıdı üzerine bir kek kalıbına (baton) aktarın. Sonrasında 200 derece fırında iyice pişirin. 45 dakika kadar sonra ekmeğiniz hazır olacak.

Afiyet olsun…

Yorumlar
Kalan Karakter 800