Gençler, Temel Finansal Çerçeveniz Hazır mı?

-Bütçenizi yapın ve harcamalarınızı takip ederek paranızın nereye gittiğini bilin. Unutmayın, kontrol kimdeyse güç ondadır! -Değeri artacak şeyler için (örneğin ev) borçlanın. Değeri artmayacak şeyler için (kredi kartı, araba…) borçlanmayın. (Diyelim araba almak istiyorsunuz ama birikiminiz yetmiyor, yettiği kadarı ile alabileceğiniz bir araba...

-Bütçenizi yapın ve harcamalarınızı takip ederek paranızın nereye gittiğini bilin. Unutmayın, kontrol kimdeyse güç ondadır!
-Değeri artacak şeyler için (örneğin ev) borçlanın. Değeri artmayacak şeyler için (kredi kartı, araba…) borçlanmayın. (Diyelim araba almak istiyorsunuz ama birikiminiz yetmiyor, yettiği kadarı ile alabileceğiniz bir araba bulun.)
-Acil durum fonu biriktirin. Hayatta her şey bizler için, olacaklara engel olamayız ama tedbirimizi alabiliriz. Aylık “ihtiyaç” giderlerinizin en az 3 katı kadar bir parayı, kolay ulaşılabilir, maliyetsiz bir hesapta tutun.
-Emekliliğinize şimdiden hazırlanın. “Bu yaşta emekliliği mi düşüneceğim!” demeyin, zaman çok çabuk geçiyor. Aylık sizi rahatsız etmeyecek bir tutarı emekliliğiniz için biriktirin. Bireysel emeklilik sistemini de tavsiye ederim.
-Kendiniz ve sevdiklerinizi korumak için sigortalanın. Ev, sağlık, kaza, eğitim, işsizlik, hayat… çeşit çeşit sigortalar var. İnceleyin ve ihtiyacınız olanları yaptırın.
-Daima gelir arttırmanın yollarını arayın.

Etiketler hayat ipuçları
Yorumlar
Kalan Karakter 800