FODER, kadınların finansal okuryazarlığının güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor

Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği, kadınların finansal okuryazarlığının güçlendirilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Bunu sürdürülebilir ekonominin anahtarı olarak gören FODER, kadınların ekonomik hayata aktif katılımının daha eşit bir gelecek için büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Güncelleme:

   Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği, X hesabından kadınların finansal okuryazarlığının güçlendirilmesi için çalışmalarına devam ettiğini paylaştı. Kadınların istihdam oranını %31,9 olarak açıklayan FODER; eşit üretim, eşit yönetim ve eşit bölüşümü sağlamayı hedeflediğini aktardı.

   Kadınların ekonomik hayata aktif katılımının daha eşit bir gelecek için büyük önem taşıdığını savunan FODER, FinKurs ile ücretsiz eğitimlerini sürdürüyor. FODER'in 8 Mart'a özel gönderileri:

FODER'in amacı nedir?

   Devlet, özel sektör ve diğer sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak ülke çapında bireylerin finansal okuryazarlık, finansal erişim farkındalıklarını ve olanaklarını oluşturabilmeyi amaçlayarak yola çıkan FODER, 2012 yılında kurulmuş olup, bilinçlendirme, eğitim, araştırma, uygulamalara destek, politikalar üretilmesi çalışmaları yapmaktadır.

Etiketler FODER
Yorumlar
Kalan Karakter 800