FODER Danışma Kurulu Üyesi Attila Köksal'dan Bireysel Emeklilik Sistemi için çözüm önerileri!

FODER Danışma Kurulu Üyesi Attila Köksal, dün Bireysel Emeklilik Sistemi'nden faydalanmak isteyenlerin hayal kırıklığına uğramamaları için tavsiyelerde bulunmuştu. Bunun üzerine bir kullanıcıdan gelen yorumla karşılaşan Köksal, BES'te portföy oluşturmakla ilgili çözüm önerileri sundu.

Güncelleme:

   FODER Danışma Kurulu Üyesi Attila Köksal'ın dün X hesabından Bireysel Emeklilik Sistemi'ne başvuranların hayal kırıklığına uğramamaları için verdiği tavsiyelere haberimizde yer vermiştik. tavsiyelerde bulunmuştu. Bir kullanıcının BES şirketlerini eleştiren yanıtıyla karşılaşan Köksal, portföy oluşturmakla ilgili çözüm önerileri sundu.

   Birebir danışmanlığın mümkün olmadığını belirten Attila Köksal, teknoloji kullanımını işaret etti. Katılımcıların yaş ve risk tercih özelliklerine göre seçebilecekleri standart portföy dağılımlarının da kolaylık getireceğinin altını çizen Köksal "Portföy oluşturma sorunu ancak teknoloji ile, yani robo-danışmanlar kullanılarak çözülebilir. Milyonlarca bireye birebir yatırım danışmanlığı hizmeti vermek mümkün değil. Emeklilik şirketlerinin katılımcıların yaş ve risk tercih özelliklerine göre kolayca seçebilecekleri standart portföy dağılımları oluşturup sunmaları da sorunu önemli ölçüde giderecektir" ifadelerini kullandı.

   Dünkü haberimize bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.paradurumu.com/haber/foder-danisma-kurulu-uyesi-attila-koksal-bireysel-emeklilik-sistemi-hakkinda-uyardi-25836

   Attila Köksal'ın gönderisinin altına gelen yorumlar dikkat çekti.

Attila Köksal kimdir?

   1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Attila Köksal, 1985’te Drexel Üniversitesi’nden MBA derecesi aldı. 1991-1996 yılları arasında Inter Yatırım A.Ş.’de CEO olarak çalışan Köksal, Ünlü Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CFA Institute Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de yürütmüş olan Attila Köksal, Nisan 2019 tarihinden beri FODER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra etmektedir.

Etiketler attila köksal
Yorumlar
Kalan Karakter 800