Fırtına ve sağanak yurt genelinde birçok hasara neden oldu

Son günlerde meteorolojinin sık sık uyarılar yaptığı fırtına ve sağanak yağışlar, ülke genelinde ciddi hasarlara neden oldu. Özellikle batı bölgelerimizi etkisi altına alan şiddetli fırtına, binaların çatılarını uçurdu, ağaçları devirdi ve dev dalgalar oluşturdu. Hatta bu fırtına 2 can aldı.

Güncelleme:

İzmir'de meteorolojinin şiddetli yağış ve fırtına uyarısının ardından önceki gün akşam saatlerinden itibaren fırtına etkisini gösterdi. Alsancak semti ile Karşıyaka'nın Mavişehir ve Yalı mahallelerinde deniz suları taştı, yolları yuttu ve kaldırımlarla birleşti. Otoparklar, sitelerin bahçeleri ve iş yerleri su altında kaldı. Sel nedeniyle Talatpaşa Bulvarı trafiğe kapatıldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Kordonboyu'nda mahsur kalan vatandaşlar, botlar aracılığıyla kurtarıldı. İşte fırtınanın neden olduğu o durumlar...

Deniz seviyesi 1 metre yükseldi

Elektrik trafolarında meydana gelen hasarlar nedeniyle bölgesel elektrik kesintileri yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, deniz seviyesinin bir metre yükselmesine neden olan taşkına karşı etkili bir müdahalede bulundu. Toplamda 1200 personel ve 250 iş makinesi seferber edildi. Rüzgârın dün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesiyle birlikte deniz çekilmeye başladı.

Fırtına ve sağanak yurt genelinde birçok hasara neden oldu resim: 0

Tekneler battı

Antalya'da yoğun yağışlar sonucunda kent merkezinde su birikintileri oluştu, birçok ev ve işyeri su altında kaldı. Bu durum kent trafiğini felç etti. Yağışlar zaman zaman doluya dönüşerek Kepez bölgesindeki kanallar taştı ve birçok araç yolda mahsur kaldı. Manavgat Side'de ise 3 tekne battı. Şehir genelinde devrilen ağaçlar, bazılarının otomobillerin üzerine düşmesine neden oldu ve bazı bölgelerde yolların kapanmasına sebep oldu. Bu durum birçok araçta ciddi hasarlara yol açtı.

4 asker yaralandı

Ankara'da etkili olan güçlü rüzgar, Çankaya ilçesinde park halindeki lüks bir otomobilin üzerine ağacın devrilmesine neden oldu. Yenimahalle bölgesinde ise bir apartmanın çatısı uçarak ciddi hasara neden oldu ve aynı şekilde Mamak ilçesinde bir apartmanın dış yalıtımı da zarar gördü. Şereflikoçhisar'daki askeri kışlada ise fırtınaya bağlı olarak cam düşmesi olayı yaşandı ve sonucunda 4 asker yaralandı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800